Sekmadienį vienas klaipėdiečių įamžino nuotrauką, kurioje matyti vaikai, žaidimo figūras suguldę ant žemės. Fotografiją padaręs, bet savo vardo atskleisti nepanoręs vyras tikino, kad vaikai figūras spardė, ant jų jodinėjo, tačiau šalia stovintys jų tėvai savo atžalų nė nemanė drausminti.

Jodinėjo ir spardė

Pirmadienį nuvykus į šachmatų aikštę uostamiesčio senamiestyje buvo matyti, kad mažiausiai dvi figūrėlės yra apgadintos - nuo jų nulūžusi viršutinė dalis. Ar šie apgadinimai buvo padaryti vaikų, ar anksčiau, neaišku.

„Aš mačiau tik faktą, kad spardė ir jodinėjo. Ar jos lūžo tada, ar anksčiau, nežinau. Manau, labiau reikėtų kalbėti apie kultūrą, o ne nuostolius“, - tikino vaikus nufotografavęs klaipėdietis.

Savo nuotrauka jis pasidalino ir socialiniame tinkle „Facebook“. Kilusių aršių diskusijų metu vyras sulaukė kritikos, kad neva ieško problemų ten, kur jų nėra.

Internautai stebėjosi, kodėl jis nepriėjo prie vaikų ir jų nesudrausmino. „Kaltas“, - į klausimą atsakė galimą pažeidimą užfiksavęs vyras.

„Vaikai visada liks vaikais“, - galiausiai rėžė viena komentatorių.

Tokia reakcija klaipėdietį kaip reikiant nustebino.

„Fotografijos esmė ta, kad buvo gadinamas kažkieno turtas. Vaikai spardė tas figūras. Jos nėra nei mano, nei Jūsų“, - internautams atsakė jis.

Ragina sudrausminti pažeidėjus

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė tikino visada besidžiaugianti, kai miestiečiai domisi pramoginėmis zonomis uostamiestyje, tačiau kartais gyventojus verta įspėti apie netinkamą elgesį.

„Kai kuriais momentais verta apie gadinamą turtą pranešti policijai arba nufotografuotą nuotrauką perduoti teisėsaugai. Tėvai atsakingi už savo vaikų elgesį, todėl turi nešti ir atsakomybę“, - komentavo R.Savickienė.

Pagal LR Baudžiamąjį kodeksą, tas, kad sunaikino ar sugadino svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Didelės šachmatų figūros uostamiesčio kurpių skverelyje buvo įrengtos 2013 metais. Komplektas kainavo apie 1 600 litų. Aikštėje galima žaisti visą parą.