„Po trejų metų, manau, mes būsime tarp 500, o po penkerių metų mes turėtume pakliūti į 400-ą. Po penkerių metų norėtumėme būti ten, kur dabar yra Tartu universitetas. Atstumas iki jo turi kaip įmanoma labiau sumažėti, o galbūt net ir sugebėsime aplenkti“, - ketvirtadienį BNS sakė A.Žukauskas.

Pagal QS reitingą, VU šiuo metu yra 551-600 vietoje, o Tartu universitetas su keliomis kitomis įstaigomis dalijasi 379 vietą.

Artūras Žukauskas
„Turime įeiti į 500-ą, ten geriau rodomi konkurentų rodikliai. (...) Ir tada pasidaro dar aiškiau, ką galima tobulinti“, - kalbėjo jis.

Komentuodamas galimybes Vilniaus universitetui didinti minimalų stojamąjį balą, A.Žukauskas pasiūlė, kad jis būtų skirtingas įvairioms studijų kryptims. 2015 metais stojantiesiems universitetas yra nustatęs minimalią ribą - tris balus.

„Jis turėtų būti diferencijuotas. Yra studijų kryptys, kur ir dabar žmonės įstoja su gerokai aukštesniais balais nei trys. Jeigu įvesime aukštesnius balus, kur mes galime pririnkti studentų, mes nemulkinsime jaunimo. Jis turi žinoti, kad stojant į biotechnologijas, psichologiją ar teisę, trijų neužteks. (...) Antras aspektas, tas padidinimas yra ir universiteto įvaizdžiui gerinti, mes balą padidinsime, vidutiniškai balas išaugs“, - sakė naujai išrinktas VU rektorius.

VU Taryba A.Žukauską ketvirtadienį išrinko nauju seniausios Lietuvos aukštosios mokyklos rektoriumi.