Tarp jaunimo itin išpopuliarėjęs flashmobas – tai didelė žmonių grupė, paprastai susirenkanti iš anksto numatytoje vietoje, kad atliktų tam tikrus sinchroniškus veiksmus.

Flashmobo MRU organizatorius – žinomas šokėjas Paulius Šinkūnas – „Lietuvos talentų 2010“ antros vietos laimėtojas, „Tu gali šokti“ projekto dalyvis, daugelio konkursų, televizijos renginių („Žmonės 2010“, „Auksiniai svogūnai 2010“, „Auksiniai svogūnai 2011“, „Chorų karų 2011“ ir „Chorų karų 2012“) choreografas.

Pasak flashmoberių, bendruomenė akcijų metu turi elgtis tarsi vienas kūnas: viską pradėti ir baigti tuo pačiu metu, kuo tiksliau - tuo geriau.

Tokia nuostata visiškai tinka ir naujai, nuo šio rudens mokyklų absolventams pirmą kartą siūlomai, bakalauro studijų programai Sociokultūrinė edukacija. Viena programos rengėjų – MRU Socialinės politikos fakulteto prodekanė doc. dr. Odeta Merfeldaitė tiki, kad flashmobas yra puiki priemonė kur kas suprantamiau abiturientams pateikti naujos studijų programos koncepciją..

Docentė O. Merfeldaitė priduria: „Sociokultūrinė edukacijos programa Lietuvoje unikali, kaip ir kiekviena flashmobo akcija. Joje studijuoti laukiami visi absolventai, norintys savo ateitį susieti su laisvalaikio renginių organizavimu, edukacinių programų rengimu, ekskursijų organizavimu“. 

Baigę šią studijų programą, absolventai galės dirbti: neformaliojo švietimo įstaigose kaip laisvalaikio organizatoriai; vaikų ir jaunimo dienos centruose, daugiafunkciniuose bendruomenių centruose, vaikų globos namuose; asmenims su negalia skirtuose centruose; kultūros institucijose (muziejuose, bibliotekose ir pan.); sanatorijose, laisvalaikio centruose, sporto klubuose, poilsio namuose, viešbučiuose; visose bendrosios ir specialiosios paskirties mokyklose.