Gavus informaciją iš Klaipėdos visuomenės sveikatos centro apie ūmiomis žarnyno užkrečiamomis ligomis susirgusius 5 moksleivius ir 3 suaugusius, nedelsiant buvo pradėtas tyrimas. Penki susirgę vaikai paguldyti į ligoninę, jiems diagnozuotas ūmus virusinis gastroenteritas. Apklausus susirgusiuosius, paaiškėjo, kad visi jie maitinosi minėtos mokyklos valgykloje.

Klaipėdos VMVT inspektoriai, patikrinę valgyklą, nustatė, kad netinkamai buvo laikomi maisto produktai, nepakako šaldymo įrangos gatavai produkcijai, inventorius buvo nepaženklintas, laikomas ne pagal reikalavimus, tuo sudarant galimybę atsirasti kryžminei taršai, patiekalų gamybai buvo naudojami susidėvėję aliuminio puodai.

Inspektoriai atrinko žaliavų, patiekalų, gamybos aplinkos plovinių mėginius mikrobiologiniams tyrimams.

Virusinis gastroenteritas - skrandžio ir plonojo žarnyno gleivinės uždegimas, sukeltas žarnyno virusų. Dažniausiai virusinius gastroenteritus sukelia rota ir noro virusai.

Šių virusų sukeliami gastroenteritai gali pasireikšti pavieniais susirgimais ir protrūkiais.

Ūminį gastroenteritągana dažnai sužadina esanti apgedusiuose maisto produktuose toksikoinfekcija. Ligą gali sukelti ne vien infekcija, bet ir netinkamas maistas, kuris betarpiškai pažeidžia žarnyno sieneles arba sutrikdo virškinimo organų sekrecinę bei motorinę funkcijas.

Ligoniai skundžiasi silpnumu, apetito nebuvimu, pykinimu, kartais ir vėmimu, skausmu pilvo plote, vėliau ir viduriavimu. Esant daugiau pažeistam skrandžiui, vyrauja ūminio gastrito požymiai, tarp jų – ir vėmimas. Uždegimui vystantis daugiau plonojoje žarnoje, vėmimo gali nebūti. Neretai temperatūra pakyla iki 38-39 laipsnių.