„Per šių metų kampaniją jauniems žmonėms tiesiog rodėme pavyzdžius ir klausėme – ar jums dzin? Iš to, kiek jaunų žmonių dalyvavo kampanijos veiklose, galime teigti, kad visgi nemažai daliai jaunų žmonių ne dzin“, – sakė kampanijos organizatorės Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentė Loreta Senkutė.

„Man ne dzin“ vyko ne tik Vilniuje, tačiau ir kituose Lietuvos miestuose. Kampanijos renginiuose dalyvavo apie 5000 jaunų žmonių. Įvairios kampanijos veiklos – nuo diskusijų su vietos politikais, kandidatais į Seimą, rinkimų simuliacijos mokykloje iki koncertų ar organizacijų mugės – kvietė jaunimą į pilietiškumą žiūrėti atsakingai. Renginiai vyko Vilniuje, Panevėžyje, Utenoje, Šilutėje, Jonavoje, Rokiškyje ir Klaipėdoje.

Organizatoriai dar tik pradeda kampanijos rezultatų vertinimą, tačiau jau dabar sako, kad šių metų „Man ne dzin“ išsiskyrė veiklų gausa regionuose, dideliu tiesioginiu įsitraukimu. Veiklų metu susidurta ir su nemažai abejingumo, skeptiškų vertinimų, tačiau, anot organizatorių, jei patys skeptiškiausi ir neatėjo balsuoti, tai bent susimąstė apie pilietiškumo svarbą ir jau kitą kartą turės kitokią nuomonę.
„Kaip ir visada, sunku tiksliai įvertinti, kiek konkrečiai kampanija prisidėjo prie jaunų žmonių dalyvavimo rinkimuose. Žvelgdami į dalyvių skaičius ir įvairovę drąsiai galime sakyti, kad kampanija pavyko būtent tuo aspektu, pasiekė jaunus žmones ir kalbėjo jiems suprantama kalba,“ – teigė L. Senkutė.

„Visgi nors kampanija ir baigiasi, tačiau pilietiškumo nereikėtų pamiršti iki kitų rinkimų. Svarbiausia čia ne vienadienis susirūpinimas, o realūs ir kasdieniai dabar jau naujai išrinktų Seimo narių veiksmai sudarant reikiamas sąlygas ugdyti pilietiškus ir atsakingus jaunus žmones“, – apibendrino L. Senkutė.
Kviečiame susipažinti ir su vienos iš kampanijos veiklų, koncerto Vilniaus Rotušės aikštėje, videoįrašu: http://youtu.be/RutQU1ilf6c.