„Pirmadienį vykusio tarybos posėdžio metu rektorius savo noru atsistatydino dėl asmeninių priežasčių. Taryba patvirtino šį prašymą“, – DELFI sakė universiteto atstovai.

LEU Tarptautinių ryšių ir ryšių su visuomene skyriaus vedėja Loreta Chodzkienė patikslino, kad A. Gaižutis prašo jį atleisti nuo sausio 12 dienos. Sausio 8 dieną Taryba patvirtino šį prašymą.

Į A. Gaižučio vietą turėtų būti paskirta LEU prorektorės pareigas einanti Vilija Salienė. Tiesa, šiuo metu ji atostogauja.

„Nuo sausio 15 dienos laikinai eiti pareigas paskirta V. Salienė“, – nurodė L. Chodzkienė.

Vyko diskusijos dėl 3 universitetų jungimo

Tokį sprendimą A. Gaižutis priėmė po to, kai buvo nuspręsta sujungti LEU, Vytauto Didžiojo (VDU) ir Aleksandro Stulginskio universitetus. Seimas antradienį po pateikimo pritarė, kad šie trys universitetai būtų sujungiami į plačios aprėpties VDU, bet teisininkai pasiūlė, kad du mažesnieji universitetai būtų prijungiami prie VDU ir nereikėtų kurti naujo juridinio asmens. Tokiai pozicijai pritarė ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Ji teigė, kad pritarus susijungimui ir perregistruojant VDU kaip naują juridinį asmenį sustos pats reorganizavimo procesas ir LEU perkėlimas į Kauną.

„Jei mes kalbame apie sujungimą, iš principo demontuojame universitetą, iš naujo viską pradedame ir pedagogų rengimo pertvarka pakimba iš esmės, nes mes neturėtumėm teisinės galimybės perkelti studentus ir toliau nuosekliai stiprinti pedagogų rengimo bazę. Prijungimo būdas su tuo susijęs tiesiogiai“, – sakė J. Petrauskienė komiteto posėdyje.

Tuomet A. Gaižutis sakė nematantis skirtumo, koks juridiškai jungimosi būdas bus patvirtintas.

„Aš nematau jokio ypatingo skirtumo, prijungimo būdu ar susijungimo būdu. Čia galbūt daugiau institucijų savigarbos dalykas. Aš manau, kad pasiūlytas prijungimo kelias nieko nepažeidžia, mes žinome, kad nereikia sustabdyt reformų proceso ir daryti tai, kas veda į greitesnį rezultatą, nei tempiant šitą gumą ir diskutuojant per ilgai“, – sakė rektorius.

76-erių metų amžiaus A. Gaižutis LEU rektoriaus pareigas ėjo nuo 2003 m.