Apie tai praneša britų bbc.co.uk.

Apklausoje dalyvavo 800 vaikų, kurių amžius nuo aštuonerių iki penkiolikos metų. Taip pat buvo apklausta apie 1100 tėvų.

Tyrimas atskleidė, kad dabartinės kartos vaikai mažai težino svarbiausias istorijas, sudarančias krikščionybės pagrindą, o jų tėvai dažnai žino ne ką daugiau. Iš apklausoje dalyvavusių vaikų daugiau nei trečdalis nesugebėjo atsakyti, ar gailestingasis samarietis, Dovydas bei Galijotas yra susiję su Biblija. Vis dėlto, daugelis apklausoje dalyvavusių tėvų pripažino, kad Biblija jų vaikams yra gerų vertybių šaltinis.

Tačiau beveik pusė nežinojo, kad Nojaus Arkos istorija atkeliavusi iš Biblijos. Daugelis painnioja Biblijos pasakojimus su gerai žinomų filmų, tokių kaip „Haris Poteris“, siužetais.

„Biblijos draugija“ užsakė tyrimą vykdydama kampaniją „Pass It On“, kuria tėvai skatinami perduoti biblijines istorijas savo vaikams. Tyrimo užsakovų tvirtinimu rezultatai „byloja, kad daug vaikų šių istorijų niekada neskaitė, nematė ir net negirdėjo“.

Tyrimo ataskaitos pratarmėje Londono vyskupas Dr. Richardas Chartresas teigia, kad dalintis Biblijos istorijomis „dabar yra taip pat svarbu, kaip visada“.

„Per mažai vaikų turi galimybę išgirsti ir apmąstyti tai, kas yra šioje gyvenimą keičiančioje knygoje, - sakė vyskupas. - Netgi tie, kurie tai padaro būdami maži, šias nuostabias istorijas tapę suaugusiais priima kaip duotybę. Darbas turi būti atliktas“.

„Biblijos draugijos“ vadovas Jamesas Catfordas įsitikinęs: „Akivaizdu, kad tėvai nori suteikti savo vaikams geriausią gyvenimo pradžią. Biblijos indėlis į mūsų kultūrą – kalbą, literatūrą, vaizduojamąjį meną, muziką – didžiulis. Ir nesvarbu, kas tu esi ir iš kur. Biblija praturtina gyvenimą, ir kiekvienas vaikas turi turėti galimybę patirti tai“.