Renginio garbės viešnia buvo Lietuvoje viešinti Jos Didenybė Švedijos Karalienė Silvija, kuri yra ir tarptautinės organizacijos „Mentor Foundation“ („Mentor“) prezidentė. Labdaros koncerte apsilankė beveik 1 000 svečių, o iškilmingoje vakarienėje ir aukcione – iki 160 svečių, skelbia organizatoriai.

Visi svečiai savo dalyvavimu parėmė „Mentor“ įgyvendinamą veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Koncertą stebėjo ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Mentor“ vardu nuoširdžiai dėkojame svečiams, kurie parėmė „Mentor“ veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, įsigydami bilietus į labdaros koncertą ar iškilmingą vakarienę, taip pat aktyviai dalyvavusiems ir pirkusiems labdaros aukcione, paaukojusiems aukcione parduotus daiktus. Labdaros renginyje surinktos paramos lėšos leis „Mentor“ organizacijai įgyvendinti jau pasiteisinusius jaunimo narkotikų prevencijos projektus ir savo dėmesiu padėti jauniems žmonėms rinktis sveikesnį gyvenimo būdą“, – sako asociacijos „Mentor Lietuva“ valdybos pirmininkas ir SEB banko Lietuvoje prezidento pavaduotojas Aivaras Čičelis.

Paramos lėšos bus skirtos dviem „Mentor“ vykdomoms prevencijos programoms įgyvendinti: „Mentor“ prevencijos programai tėvams ir globėjams (ja siekiama suteikti žinių emigravusių tėvų vaikų globėjams, dažniausia seneliams, apie šiuolaikinių paauglių gyvenimą) ir „Mentor“ organizuojamoms vaikų vasaros stovykloms Lietuvoje (stovyklos organizuojamos norint apsaugoti vaikus nuo kvaišalų poreikio ir poveikio, siūlant jiems įdomiai ir prasmingai praleisti vasaros atostogas sporto stovyklose).

Labdaros renginį vainikavusį aukcioną vedė garsus svečias – pirmaujančių ir seniausių pasaulyje Švedijos aukciono namų „Stocholms Autionsverk“ pirmininko pavaduotojas Hansas Dyhlenas. Daiktus, dėl kurių varžėsi aukciono dalyviai, paaukojo asociacijos „Mentor Lietuva“ nariai – SEB bankas, advokatų kontora LAWIN, „Vičiūnų“ grupė ir „OVC Consulting“ – ir kiti šios iniciatyvos rėmėjai.

Aukciono dalyviai varžėsi dėl 15 asociacijos „Mentor Lietuva“ rėmėjų dovanotų daiktų, tarp kurių – Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės rašiklis ir medalis, unikalus Estijos prezidento Toomo Hendriko Ilveso, Estijos parlamento pirmininkės Ene Ergmos ir Lietuvos Seimo pirmininkės Irenos Degutienės rašiklių rinkinys, Latvijos prezidento Valdžio Zatlero ąžuoliukas. Labdaros aukciono metu buvo surinkta 151 tūkst. litų.