Apie tai pranešanti Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešime pastebi, kad į minėtą klausimą teisingai atsakė didžioji dauguma uostamiesčio moksleivių.

Gimnazistus į prokuratūrą dalyvauti žinių konkurse „Pažink LR Konstituciją“ pakvietė nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras Saulius Galminas. Prokuroro teigimu, Klaipėdos savivaldybėje vykusiame respublikiniame Konstitucijos egzamine dalyvavo palyginti nedaug moksleivių, todėl nuspręsta analogišką konkursą jiems surengti prokuratūroje.

Moksleiviams sveikinimo žodį tarusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė pasidžiaugė jaunuolių aktyvumu bei jų pietine branda ir sakė, kad svarbiausia yra ne užimta vieta konkurse, o tai, kad jauni žmonės yra iniciatyvūs bei nėra akli nurodymų vykdytojai.

Susumavus konkurso rezultatus, trečioji vieta atiteko „Varpo“ gimnazijos dvyliktokui Lukui Urbonavičiui, antroje vietoje liko Vytauto Didžiojo gimnazijos dvyliktokė Loreta Jankauskaitė, o absoliučiu lyderiu pripažintas tos pačios gimnazijos vienuoliktokas Martynas Rekštys.

Konkurso dalyviams įteiktos LR Konstitucijos knygelės, o pirmųjų trijų vietų laimėtojams – ne tik nugalėtojų prizai, bet ir vardiniai pakvietimai Konstitucijos dieną, spalio 25-ąją, apsilankyti Lietuvos Respublikos prezidentūroje. Kelionę moksleiviams į Vilnių iš savo bei rėmėjų lėšų finansuoja renginio organizatoriai.