Antroji vieta atiteko Salako (Zarasų raj.) pagrindinės mokyklos moksleivei Kristinai Čirkovai. Trečiąją vietą užėmė Upynos Stasio Girėno vidurinės mokyklos mokinė Austėja Kasputytė.

Visus piešinius vertino, geriausius 40 darbelių ir iš jų – laimėtojus išrinko komisija, susidedanti iš dviejų Lietuvos dailininkų sąjungos narių Kazio Kęstučio Šiaulyčio ir Virginijos Kalinauskaitės bei Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėjos Rūtos Poniškaitytės.

Komisijos pirmininkas K. K. Šiaulytis sakė, kad didžiausią dėmesį Komisija kreipė į piešinių meniškumą ir atitikimą temai. Dailininkas pasidžiaugė, kad pavyko atrasti neplokščių, tapybiškų darbų, nors jų autoriai tokie jauni. Grafikė V. Kalinauskaitė atkreipė dėmesį, kad buvo gauta įvairiomis technikomis atliktų darbų, kurių kompozicija gražiai atskleidžia vaikišką pasaulį savotiškai išdėstant objektus popieriaus lape ir išplėtojant siužetą.

Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Egidijus Žironas iš visų pateiktų darbų išsirinko ir asmeninių simpatijų piešinį – Zarasų Santarvės pradinės mokyklos mokinės Jekaterinos Sokolovos darbelį.

Pasak Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko Egidijaus Žirono, piešinių konkurso tikslas buvo ugdyti jaunosios kartos pilietiškumą ir diegti teisines žinias nuo pat pirmojo mokyklos suolo. Peržiūrėjus visus darbus tapo akivaizdu, kad mokytojai supažindino pradinukus su teismo funkcijomis, teismo procesu, teisėjo profesija, kai kurios klasės susitiko ir su tikrais teisėjais arba aplankė teismus. Pirmininką nudžiugino pateiktų piešinių gausa – gauti net keli šimtai piešinių iš keliadešimties Lietuvos mokyklų. Ne vienas mokinys savo ranka rašytame piešinio aprašyme prisipažino, kad piešdami teismą ar teisėją nusprendė ir patys ateityje pagalvoti apie šią profesiją. Anot E. Žirono, „jaunoji karta yra žingeidi, smalsi ir labai motyvuota, dažnas pagalvoja, kad smagiausia būtų padėti kitiems ir kad tai jie galėtų daryti dirbdami teisėjais“.

Visi Komisijos atrinkti 40 darbų bus eksponuojami parodėlėje Lietuvos apeliacinio teismo patalpose, taip pat bus paskelbti Teismo interneto svetainėje, o visoms konkurse dalyvavusioms mokykloms ir pedagogams bus išsiųstos padėkos. Konkurso laimėtojams bus įteikti simboliniai apdovanojimai.