„Lietuvos žinios“ rašo, kad studijų vertinimo ekspertai pataria ne plėsti jų pasirinkimą, o kiekvienai aukštajai mokyklai kurti savas erdves.

Net 27 šalies aukštosiose mokyklose numarinta po kelias studijų programas - į jas per bendrąjį priėmimą ir tikslinio finansavimo skirstymą nepriimtas nė vienas stojantysis.

Vienos studijų programos abiturientams pasirodė nepatrauklios, todėl visai neatsirado pageidaujančiųjų jas studijuoti, kitos - surinko per mažą studentų skaičių, kad susidarytų grupė.

Ir universitetuose, ir kolegijose be studentų liko daugybė studijų programų, pradedant evangeliškąja teologija ir katalikų tikyba ir baigiant aviacijos vadyba, mechanikos inžinerija, finansais, mobiliosiomis technologijomis ir robotika.

Daugiausia programų, kurios nesurinko stojančiųjų, – net aštuonios – yra Klaipėdos universitete (KU), po penkias – Mykolo Romerio, Europos humanitariniame universitetuose bei Vilniaus dailės akademijoje, keturios studijų programos studentų nepriviliojo Kazimiero Simonavičiaus ir Lietuvos edukologijos universitetuose (LEU).