„Nėra klausimo jau lietuviams važiuoti į užsienį. Klausimas yra, kad konkuruoja jau užsienio studentai su mumis mūsų universitetuose dėl vietų“, - laidoje „Dienos klausimas“ sakė R. Reimeris.
Pasak jo, įdarbinimo po studijų sistemos, kaip siūlė viena radijo klausytoja, atgaivinti nereikėtų, nes būtų ribojama ir žmogaus laisvė, ir teisė gauti išsilavinimą.
„Kad pats kaip pilietis turi atiduoti tautai, tai be abejo: kiek žinių įgavai, tai naudok jas gerai, teigiamai, kūrybingai, sąžiningai, bet padaryti iš to prievolę... Nemanau, kad veiktų, nes gimtų kitos problemos, kurių nėra dabar su laisvai veikiančia sistema“, - sakė R. Reimeris.
Rašytojas, vertėjas ir humoristas Paulius Ambrazevičius sako, kad mokyklos pagrindinė funkcija turėtų būti padėti žmogui mokytis pačiam.
„Po mokyklos, kai stoji į universitetą ir po universiteto viską reikia daryti pačiam, niekas nėra padėta ant lėkštutės, dėl to ir mokymasis turėtų būti toks. Žmogui, ypač vaikui mokykloje, atidaręs galvą nepridėsi žinių ir neuždarysi. Sudominimas, patraukimas, pritraukimas – svarbiausia mokyklos funkcija“, - sakė P. Ambrazevičius.
Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.