Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininko patarėja Erika Tamošaitienė BNS patvirtino, kad V.Laurėno skundas šį teismą pasiekė praėjusią savaitę.

Birželio pabaigoje Klaipėdos miesto apylinkės teismas iš dalies tenkino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) ieškinį ir nusprendė nutraukti tarp Klaipėdos universiteto ir V.Laurėno sudarytą darbo sutarties pakeitimą, pagal kurį jis paskirtas į rektoriaus pareigas.

Teismas konstatavo, kad V.Laurėnas dalyvaudamas Klaipėdos universiteto tarybos posėdžiuose, kuriuose buvo svarstomi ir priimami sprendimai dėl rektoriaus rinkimų, ir būdamas kandidatu užimti šias pareigas, įsivėlė į interesų konfliktą, kadangi sprendė savo karjeros galimybes.

"Jis, kaip tarybos narys, dalyvavęs rektoriaus rinkimo procedūrose, balsavęs už rektoriaus kandidatūrą ir pats kandidatavęs į šį postą, turėjo galimybę nulemti rektoriaus rinkimų rezultatus. Kiti asmenys, nebūdami universiteto tarybos nariai, neturėjo lygių galimybių kandidatuoti į rektoriaus vietą, nebuvo užtikrintos pretendentų lygios teisės", - argumentavo teismas.

Siekdamas, kad universiteto veikla nesutriktų ir būtų sudaryta galimybė organizuoti naujus rektoriaus rinkimus, teismas sprendimo vykdymą atidėjo dviem mėnesiams, tačiau V.Laurėnas jį apskundė.

VTEK praėjusių metų vasarį nusprendė, kad Klaipėdos universiteto rektorius V.Laurėnas turi būti atleistas iš pareigų, nes supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Etikos sargai tuomet paskelbė, jog Klaipėdos universitetui nenutraukus sutarties su V.Laurėnu kreipsis į teismą dėl jos pripažinimo negaliojančia.

V.Laurėnas Klaipėdos universiteto rektoriumi buvo paskirtas 2011 gruodį.