Teisėjų kolegija (teisėjai Daina Kukalienė, Asta Urbonienė, Rimantas Giedraitis) priėmė nutartį nutraukti administracinę bylą, nes, teismo nuomone, Vyriausybės atstovo prašyme išdėstyti teiginiai neatitinka teisinių reikalavimų.

Ši nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.

Kauno miesto savivaldybės sprendimas dėl mokesčių už darželį lieka galioti.

ELTA yra skelbusi, kad į teismą su pareiškimu dėl to kreipėsi Vyriausybės atstovas Kaune bei Marijampolės apskrityse Andrius Cechanavičius. Kaip šį penktadienį jis paaiškino Lietuvos naujienų agentūrai, teismo prašyta ištirti pernai priimtą Kauno miesto tarybos sprendimą, – ar jis teisėtas, ar ne. Prieš tai mėginta įtikinti Kauno savivaldybės vadovą, miesto merą Visvaldą Matijošaitį iš naujo Tarybai teikti svarstyti klausimą dėl darželiuose taikomo mokesčio už vaikų ugdymą. Tačiau Taryba „diskriminacinio sprendimo neatšaukė“.

Pagal šį sprendimą nuo 2020-ųjų pradžios nustatytas atlygio už ikimokyklinio ugdymo paslaugas dydis ne Kauno mieste gyvenamąją vietą deklaravusių šeimų vaikams siekia 9,20 Eur už kiekvieną vaiko lankytą ar nelankytą, bet nepateisintą dieną. Jei abudu vaiko tėvai yra Kauno miesto gyventojai, – taikoma 8,62 Eur lengvata. Mokėtina suma kauniečiams už vaiko praleistą darželyje dieną išliko nepakitusi – 0,58 Eur.