Studentų eisena prasidėjo Kauno senamiestyje prie Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) pastato. Iš čia studentai nešini plakatais ir skanduodami šūkius Laisvės alėja patraukė link Soboro.

Čia jų laukė Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) bei kitų aukštųjų mokyklų studentai. Susijungę į kelių šimtų žmonių grupę studentai Laisvės alėja patraukė atgal į senamiestį, Rotušės aikštę.

Pagrindinėje miesto aikštėje buvo perskaityta studentų rezoliucija.

Vieni iš aktyviausių VU KHF studentai kategoriškai nesutinka su planais, KHF prijungti prie Vytauto Didžiojo universiteto (VDU).

"Mes, studentų mitingo dalyviai, susipažinę su darbo grupės, sudarytos Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko 2011 m. gegužės 31 d. potvarkiu nr. 129, 2011 m. spalio 12 d. pateiktais siūlymais dėl Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto prijungimo prie Vytauto Didžiojo universiteto iki 2012 m. pabaigos, reiškiame protestą prieš tokią universitetų optimizavimo eigą.

Teigiame, kad Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas, vykdant Lietuvos didmiesčių universitetų optimizaciją turi būti suvokiamas ir vertinamas tik kaip integrali Vilniaus universiteto dalis ir bet kokiuose jungimo su kitais Lietuvos universitetais procesuose turi dalyvauti pagal tas pačias teises kaip ir visi kiti Vilniaus universiteto fakultetai", - rašoma VU KHF rezoliucijoje.

"Teigiame, kad negali būti pažeidžiama studento konstitucinė laisvo pasirinkimo teisė, t. y. negali būti jokio priverstinio prijungimo prie Vytauto Didžiojo universiteto ar kokių kitų Lietuvos universitetų. Valstybė negali apgaudinėti savo studentų -- stodami į Vilniaus universiteto Kauno humanitarinį fakultetą mes įveikėme kokybę žymintį minimalų praeinamąjį balą, Vytauto Didžiojo universitetas (nei joks kitas Lietuvos universitetas!) šio kriterijaus netaiko", - priduria studentai.