Vilijampolėje esanti Stasio Lozoraičio vidurinė mokykla nuo šių metų liepos į pavadinimą įrašys žodį "katalikiška" ir iš valstybinės biudžetinės įstaigos taps viešąja įstaiga.

Mokyklos steigėjais bus savivaldybė ir Kauno arkivyskupijos kurija.
"Šita krytimi dirbame nuo senų laikų. 1989 metais įvedėme tikybos pamokas. Turime įdirbį tautiškai auklėdami mokinius. Mokykloje veikia stipri ateitininkų kuopa, yra kudirkaičių organizacija", - tvirtino S.Lozoraičio mokyklos direktorė K.Kovalenkina.

Ji pati neslepia pati esanti stačiatikių tikėjimo, tačiau nemano, kad tai gali trukdyti vadovauti katalikiškai mokyklai.

"Pagal tėvą esu stačiatikė. Mūsų šeima internacionalinė. Dukra ir žentas išpažįsta katalikybę", - sakė direktorė.

Katališkos mokyklos įkūrimo sumanytojai neslėpė, jog svarbiausia, kad katalikiškas statusas leis Stasio Lozoraičio vidurinei mokyklai formuoti 1-12 klases.

Švietimo įstatymas leidžia mokyklą įsteigus su religine bendruomene joje formuoti 1-12 klases. Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas ne sykį yra sakęs, kad mokinių Kaune mažėja, todėl mokyklos ieško savo nišų ir tikisi pritraukti daugiau vaikų.

Prieš dvejus metus urmu trijų katalikiškų mokyklų steigimui pritarusi savivaldybė sulaukė Švietimo ir mokslo ministerijos bei ministro Gintaro Steponavičiaus kritikos. Jis ne kartą viešai pareiškė, kad Kaune steigiant katalikiškas mokyklas piktnaudžiaujama įstatyme numatyta išlyga.