Šią žinią DELFI pranešė skaitytojas. Tiesa, jis tvirtino, kad maistą savinosi ir valgyklos darbuotojos, ir darželio administracija.

Tačiau tai paneigė Tauragės apskr. VPK Komunikacijos grupės specialistė Rūta Janavičiūtė. Jos teigimu, po trečiadienį darželyje atlikto patikrinimo paaiškėjo, kad maistą iš valgyklos vogė viena darbuotoja.

Pradėtas tyrimas

Policijos žiniomis, darželyje ji rūšiuodavo maisto produktus ir matuodavo patiekalų normas.

„Darbuotojos atžvilgiu pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 50 str. (smulkus svetimo turto pagrobimas)“, – sakė ji.

R. Janavičiūtės teigimu, patikrinimas valgykloje buvo atliktas po pranešimo apie galimą svetimo turto – maisto – savinimąsi.

Dirbo šešerius metus

Savo ruožtu lopšelio-derželio „Žiogelis“ direktorė Dalia Kutniauskienė DELFI sakė mananti, kad šis atvejis – vienetinis. Jos teigimu, darbuotojos elgesys įtarimų administracijai anksčiau nekėlė.

„Ji – bendrosios praktikos slaugytoja, tačiau kartu buvo atsakinga už darbą virtuvėje. Pas mus ši darbuotoja dirbo šešerius metus. Kol kas vyksta tyrimas, bet manoma, kad tai – vienintelis atvejis“, – spėjo D. Kutniauskienė.

Anot lopšelio-darželio direktorės, nustatyta ir bendra trečiadienį po policijos patikrinimo padaryta žalos suma – 10,16 eurų.

„Ta moteris kol kas dar dirba mūsų darželyje, tačiau pirmadienį yra suplanuotas posėdis, kurio metu svarstysime šį klausimą. Sukviesta visa įstaigos taryba, tėvai, darbuotojai“, – aiškino direktorė.

Atvejis – ne pirmas

DELFI primena, kad tai ne pirmas atvejis, kai darželio darbuotojos savinasi maistą, skirtą vaikams.

Dar sausio pradžioje „Vakarų ekspresas“ skelbė, kad policijos pareigūnams įkliuvo dvi Klaipėdos darželio-mokyklos „Inkarėlis“ virėjos, kurių asmeninių automobilių salonuose rasta maisto produktų. Įtariama, kad jie galėjo būti pavogti iš darželio virtuvės.

Vienos darbuotojos automobilyje aptikta 3 pieno pakeliai, kopūstas ir pakelis košės, kitos – 3 pakeliai pieno, batonas, pakelis košės, pomidorų padažas, pieniškos dešrelės.

Savo ruožtu įstaigos direktorė Rima Savva tuomet tikino negalinti atsigaunanti po patirto šoko. Pasak jos, nuo 1993 metų, kai ji dirba darželyje, tai pirma tokia istorija.