Šiemet apie 5 tonas sveriantis, apie 3,5 metro aukščio Dinas Zauras bus kitoks nei įprastai - jis bus be savo lanksčiosios uodegos. "Pernai jis "persivalgė" filologėmis, susirgo ir jam nukrito uodega. Jo pasturgalis bus sutvarstytas. Tikimės, kad jis kitąmet pagis", - pasakojo FIDI organizacinio komiteto pirmininkas Antanas Gaidamavičius, priminęs pagrindinę renginio legendą. Ji byloja, kad Dinas Zauras įsimylėjo filologę, tačiau iš perdėto pavydo ją suvalgė. Fizikai jausdami kaltę per kiekvieną FIDI šventę keliauja atsiprašyti filologių.

Šeštadienį nuo Saulėtekio iki Senamiesčio Diną Zaurą tradiciškai lydės policijos eskortas. “Vairuoti Diną Zaurą yra sunku, nes labai blogas matomumas, todėl be policijos neišsisuktume. Agregato viduje yra vairuotojas ir du pagalbininkai, o Dino Zauro užvedimas - panašiai kaip rusų sunkvežimyje GAZ - nėra raktelio“, - subtilybes aiškino A.Gaidamavičius. Pasak A.Gaidamavičiaus, "susirgusiu" Dinu Zauru šeštadienį galės gėrėtis daugelis vilniečių ir miesto svečių.

"Dino Zauro kelionė 15 val. prasidės Saulėtekyje, tęsis per Antakalnį iki Šilo tilto, vėliau - Šeimyniškių gatve iki Žaliojo tilto, A.Goštauto gatve - iki Lukiškių aikštės. Vėliau iškilminga eisena Gedimino prospektu pasuks Vilniaus universiteto pagrindinių rūmų link, kur fizikų lauks filologės", - sakė FIDI organizacinio komiteto pirmininkas.

FIDI šventėje netrūks ir daugiau staigmenų bei atrakcionų. "Ryte Saulėtekyje prie Fizikos fakulteto esančioje aikštelėje bus demonstruojami eksperimentai, pagrindžiantys fizikinius dėsnius. Norime žmonėms parodyti, kad fizika tikrai yra ne gąsdinantis, o pašėlęs mokslas", - "15min" sakė A.Gaidamavičius.

Visgi svarbiausia renginio dalis fizikų ir filologių susiėjimas. "Pačios gražiausios merginos - filologės, o fizikoje tikrai nedaug panelių studijuoja", - sakė šventės laukiantis antro kurso fizikas Vaidas Mileikis, pažymėjęs, kad ši šventė daugeliui asocijuojasi su atėjusiu pavasariu.

Filologijos studentė Eglė Jociūtė teigė, kad FIDI palaipsniui sujungia fizikos ir filologijos studentus. "Žinau, kad šiemet šių fakultetų pirmakursių "cementovkė" buvo bendra", - sakė mergina. Pasak jos, viską pasako paplitęs posakis - "koks fizikas be filologės". "Iš fizikų esame gavę net statistiką, kad apie 80 proc. fizikų veda filologes", - sakė Eglė.