Bene pagrindinis šių metų akcentas – 20 metrų ilgio garlaivis. Jo viduje buvo įrengta eksperimentų ekspozicija, kur atvykę galėjo susipažinti su plazmos kamuoliais, pašaudyti iš ugnies vamzdžio ir net išvysti lazerį, kurio spindulys bus ne tiesus, o lenktas.

Šalia sumeistrauto garlaivio veikė ir kiti fizikos studentų sukurti atrakcionai. Labiausiai akį traukė 6 metrų aukščio statinys, į kurį fizikai šaudė iš savadarbės patrankos, norėdami nugriauti kuo daugiau dėžių. Drąsiausieji galėjo išbandyti ir pagal ratelį žiurkėnui padarytą „Žiurkratį“, skirtą žmogui, kopėčias į dangų, 4 metrų skersmens ratą, kuriame gali bėgti žmonės, lipimą alaus dėžių bokštu, šaudymą iš lanko, buvo galima pasigrožėti vandens fontanais ar užkąsti studenčių gamintų pyragu bei azoto ledai. Smalsiausieji galėjo pasivažinėti sofoje ant ratų „Sofratis“, pasisukti centrifugoje „Pats kaltas“.

Šalia įsikūrusioje scenoje grojo gyva muzika. Savo kūrinius atliko grupės MOVO, „Padugnės“, „Wolf LikeMe“, „Psichodelinis šuo“, ZLP GNR.

Pasak organizatorių, minėtus išradimus jie kūrė visą žiemą, tad dabar pats metas išlįsti į dienos šviesą ir parodyti savo darbus.

„Tai diena, kada fizikai pagal formulę E=mc2 rūsyje sukauptą masę agregatų išneša į lauką ir generuoja teigiamą energijos pliūpsnį aplink visą Fizlendą“, - pristatė rengiamą šventę fizikos studentai.

Kol visi fizikai ir šiam mokslui prijaučiantys mėgaujasi atrakcionais, pagrindinio šventės kaltininko ir simbolio Dino Zauro nematyti. Šį kartą iš metalinių konstrukcijų sukurtas modelis turėtų būti parodytas 15 valandą, kuomet lydimas gausaus pagalbininkų būrio jis skubės į Vilniaus universiteto Filologijos fakuletą atsiprašyti už kadaise padarytą nuodėmę.

15 val. šalia Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto turėjusi prasidėti eisena vėlavo pusvalandį. Pasirodo, sutriko „FiDi“ simbolio Dino Zauro variklis.

„Jis yra perdaryta pernykščio dinozauro versija. Šiemet sutvarkėme galines linges, truputi pakeitėme pneumatiką, pertvarkėme balionus, sugalvojome naują sistemą vandieniui per nosį purkšti ir bandėme susitvarkyti variklį, tačiau jis kelia nemažų problemų“, - pasakojo antrakursis taikomosios fizikos specialybės studentas Vilius Vertelios, kuris šiemet sėdo už Dino Zauro vairo.
Prie „FiDi“ šventės simbolio kūrimo prisidėjo 10 žmonių, o visas kūrimo procesas užtruko maždaug mėnesį.

Tačiau sutvarkius gedimus, Dino Zauras sėkmingai pajudėjo. Eisenoje be fizikos studentų, kurie kelią iki Filologijos fakulteto nusprendė įveikti su senomis mašinomis, taip pat dalyvavo fakyrai, žonglieriai, senos karinės mašinos, sanų automobilių klubas, orkestras ir šokėjos.
Pasak legendos, per pirmąją FiDi Dinas Zauras suvalgė vieną iš filologių, tad dabar kiekvienais metais traukia minėto fakulteto link, prašydamas atleidimo. Dinas Zauras yra Vilniaus universiteto simbolio, drakono, antrininkas bei vienas fidisto labiausiai gerbiamiausių gyvūnų.
Vakare „Taksi“ parke, dažasvydžio centre fizikai linksminsis grojant gyvai ir „negyvai“ muzikai.