Kaip rašo „Šiaulių kraštas“, vieni sunkiai dirbo, jaudinosi, kiti liko ramūs - vis tiek studijuos užsienyje.

"Labai sunkios temos. Ruošiausi, skaičiau, bet neradau egzamine nieko, ko tikėjausi. Nebuvo nė patriotizmo temos", - įspūdžiais dalijosi Rokas Barzinskas. Ro­kas sa­kė pa­si­rin­kęs te­mą apie Lie­tu­vos mi­to kū­ri­mą, ta­čiau jam leng­viau bū­tų bu­vę lai­ky­ti teks­to su­vo­ki­mą ir gra­ma­ti­ką, kaip anks­tes­niais me­tais, ne­gu ra­šy­ti ra­ši­nį. Vai­ki­nas ti­ki­si, kad eg­za­mi­ną iš­lai­kė, ta­čiau tik su­ži­no­jęs re­zul­ta­tus nu­spręs, kur stu­di­juos.

Ki­ta Didžd­va­rio gim­na­zi­jos abi­tu­rien­tė Ka­ro­li­na Graps­ky­tė taip pat ra­šė apie Lie­tu­vos mi­tą. Jos nuo­mo­ne, ra­ši­niu pui­kiai ga­li­ma pa­tik­rin­ti gra­ma­ti­kos ir teks­to su­vo­ki­mo ži­nias. Gra­ma­ti­ka su­da­ro 35 pro­cen­tus eg­za­mi­no ba­lo. Teks­to su­vo­ki­mas ypač at­si­sklei­džia, ana­li­zuo­jant li­te­ra­tū­rą li­te­ra­tū­ros ra­ši­ny­je. „Aš ne­stre­sa­vau, nes lie­tu­vių eg­za­mi­no man ne­la­bai rei­kia. Dau­giau ruo­šiau­si ang­lų, is­to­ri­jos eg­za­mi­nams. Sto­siu stu­di­juo­ti Ang­li­jo­je, gal­vo­ju ten ir pa­si­lik­ti. Ma­ne la­biau trau­kia už­sie­nis, pa­ban­dy­ti, kas ten“, – sa­kė Ka­ro­li­na.

„Tik­rai daug dir­bau, ner­vi­nau­si. Dau­giau­siai rei­kė­jo ruoš­tis apie au­to­rius: ko­kiu lai­ko­tar­piu jie ra­šė, ži­no­ti jų kū­ri­nius, pa­ci­tuo­ti. Ti­kiuo­si gau­ti ma­žiau­siai 80 pro­cen­tų“, – vy­lė­si J. Ja­no­nio gim­na­zi­jos abi­tu­rien­tė Gin­ta­rė Juk­nai­tė. Aukš­tas lie­tu­vių kal­bos eg­za­mi­no ba­las jai taip pat ne­bu­vo bū­ti­nas, nes ža­da rink­tis Lietuvos muzikos ir teat­ro aka­de­mi­ją, kur dau­giau­siai le­mia sto­ja­mie­ji eg­za­mi­nai.

„Ma­nau, kad ka­da nors tik­rai iš­va­žiuo­siu, bet da­bar no­riu bū­ti Lie­tu­vo­je, nes čia ma­no tė­vy­nė“, – sa­kė mer­gi­na.

Kiti abiturientai sakė, kad egzaminas nebuvo toks baisus, kaip pranašauta. Šiauliuose lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikė 1056 abiturientai.