Daugiau nei pusantro milijonų litų kainavusi šio darželio Biržuose renovacija truko maždaug metus. Tačiau ir pabaigus darbus, įkurtuvėmis čia dar nekvepia.

Pagal projektą vaikai šiame darželyje turėjo klegėti jau rugsėjo mėnesio, deja, lig šiol moderniausiai įrengta ugdymo įstaiga mieste tuščia mat nesugebėta pasirūpinti baldais.

Vien nenaudojamo darželio šildymui atseikėjama maždaug 15 tūkst. per mėnesį. Dar reikia mokėti už kitų įstaigų, kuriose glaudžiasi darželinukai šildymą.

„Neturim gerų ugdymo sąlygų, sunku vaikams, tėvams labai sunku, kiti neleidžia, laukia kol atsidarysim, nu o svarbiausia prarandam krepšelio lėšas, nežinau kaip kitąmet versimės su darbo užmokesčiu“, — Lietuvos ryto televizijai skundėsi darželio „Genys“ direktorė Teresėlė Bimbienė.

Sąskaitos už nenaudojamo darželio išlaikymą biržiečių kišenes tuština dėl savivaldybės darbuotojos kaltės. Mat valdininkė nesugebėjo laiku užsakyti baldų.

„Projekto vadovė neįvertino, kad tie pirkimai gali užsitęsti, kad specifiniai pirkimai baldų, to pasekoje mėnesį su viršum galbūt vėluos šito darželio pridavimas“, — aiškino Biržų savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Džėja.

Biržų merė Irutė Varzienė apgailestavo dėl susidariusios situacijos: „Dabar vyksta kaltųjų paieškos, atsakomybės dalybos, bet iš esmės, mano nuomone, tuos baldus buvo galima pradėti nuo projekto pradžios, beveik prieš pusantrų metų ir be abejo užsakyti laiku. Labai gaila, kad būtent dabar projekto vadovė dabar turi nedarbingumo lapelį“.

Darželio vadovybė skaičiuoja, kad geriausiu atveju įsikelti į atnaujintas patalpas pavyks tik pavasarį. Mat apie du mėnesius bus gaminami baldai, užtruks ir jų montavimo darbai.