Atidarymo ceremonijoje Šiaurės šalių ir Jungtinių Valstijų ambasadoriai išreiškė viltį, kad šiame universitete bus paruošti Baltarusijos ateities lyderiai. Laišką universitetui parašė ir Amerikos prezidentas George'as W.Bushas.

Laiške Europos humanitariniam universitetui Jungtinių Valstijų prezidentas pabrėžia, kad šis universitetas tarnauja kaip vilties švyturys ir suteikia kitai Baltarusijos kartai žinių ir supratimą apie tai, kaip kuriamas pasaulis, kuriame žmonės gali džiaugtis laisve ir kilnumu.

Amerikos ambasadorius Stevenas Mullas sako, kad toks JAV vadovo laiškas nesusijęs su būsimais rinkimais Baltarusijoje, tačiau parodo, kad galimybė Europos humanitariniam universitetui veikti oficialiai ir yra svarbi visam pasauliui.

Šiuo metu Mykolo Romerio universiteto patalpose įsikūrusioje aukštojoje mokykloje studijuoja beveik 300 studentų iš Baltarusijos, dar 600 mokosi nuotoliniu būdu.

Šis universitetas laikytas vienintele neideologizuotą išsilavinimą teikiančia Baltarusijos aukštąja mokykla, tačiau Minske buvo uždarytas ir persikėlė į Vilnių.