“Mes tapome didžiuoju ISM akcininku. Daugiau informacijos esame susitarę neatskleisti”, - spaudos konferencijoje antradienį sakė “Arvi” valdybos narys Justas Kučinskas.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad “Arvi” galėtų įsigyti apie 60 proc. ISM akcijų.

"Mes artimai bendradarbiaujame su daugeliu Lietuvos aukštųjų mokyklų, nes esame konkurencingi tiek, kiek konkurencinga Lietuva ir jos protai”, – sakė „Arvi” valdybos narys Justas Kučinskas. Jis pabrėžė, kad ISM po sandorio keis statusą iš uždarosios akcinės bendrovės viešąją įstaigą ir taps ne pelno siekiančia organizacija.

Universiteto valdymą “Arvi” perėmė iš jo steigėjų – Norvegijos verslo mokyklos (angl. BI Norwegian Business School) ir Norvegijos verslo plėtros fondo “Innvation Norway”. Pirmoji išliks smulkia akcininke, jos atstovai toliau dirbs universiteto valdyboje.

“Mums labai gerai sekėsi bendrauti su “Arvi”. Šios įmonių grupės įsipareigojimai yra išties dideli ir tenkina mūsų lūkesčius”, - spaudos konferecijoje sakė Norvegijos verslo mokyklos viceprezidentas ir ISM valdybos pirmininkas Jensas P.Tondelis.

J.Kučinskas teigė, kad ISM vadovybė nesikeis, universitetui toliau vadovaus rektorius Nerijus Pačėsa, o J.P.Tondelis liks valdybos pirmininku.

“Universitetas yra naujame plėtros etape. Siekiame tapti tarptautine institucija. Tam, kad pas mus atsirastų daugiau gabių studentų iš užsienio, be abejo, reikia stipendijų, investicijų”, - paklaustas, kaip strateginio investuotojo finansinė injekcija prisidės prie universiteto vystymo, sakė N.Pačėsa.

ISM rektorius teigė, kad nėra numatyta, kiek "Arvi" turėtų investuoti į universiteto plėtrą.

"Kiek tų pinigų bebūtų, reikės labai sąmoningai ir tikslingai juos planuoti, kad tiek ISM, tiek apskritai Lietuvos aukštojo mokslo pozicijos tarptautinėse rinkoje stiprėtų", - kalbėjo N.Pačėsa.

1999 metais įkurtas ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas yra pirmasis nevalstybinis universitetas Lietuvoje.

Lietuvos kapitalo „Arvi“ įmonių grupė veikia trąšų, pašarų ir cukraus gamybos, mėsos perdirbimo, gyvūninės kilmės atliekų utilizavimo ir krovinių ekspedijavimo srityse. Grupė vienija 22 įmones Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Rumunijoje, Ukrainoje ir Kroatijoje.