„Šiandien ryte iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos gavome pranešimą, kad reikia atvykti paimti šuniuką. Mes nuvykę sužinojome, kad tai yra S. Beniuko šuniukas. Gyvūnas rastas S. Beniuko nuomojame bute, o buto savininkas atsisakė globoti šunį“, - DELFI pasakojo Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovė ir veterinarijos gydytoja Jurgita Gustaitienė.

Atvežtas į gyvūnų priežiūros centrą šunelis buvo apžiūrėtas veterinarijos specialistų. Gyvūnas buvo išalkęs, labai baugštus, pakilusi temperatūra (38,5 ºC), neženklintas, neregistruotas.

„Šuo labai baikštus – staigesnis judesys ir šuo iškart reaguoja. Net verčiant popieriaus lapą šuo reaguoja. Galime manyti, kad šuo buvo skriaudžiamas. Taip pat šuniukas serga, jis turi temperatūros“, - teigė J. Gustaitienė.

Svajūnas Beniukas
DELFI primena, kad šunelį Pipirą nuo tilto Kauno rajone numetęs 22 metų Jurbarko rajono, Seredžiaus miestelio gyventojas S. Beniukas buvo pasiųstas už grotų - Kauno rajono apylinkės teismas pirmadienį S. Beniukui skyrė 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

S. Beniukas numetė Pipirą nuo tilto, o šį žiaurų poelgį nufilmavo vaikino draugai. Vėliau filmuota medžiaga buvo patalpinta internete ir netrukus sulaukė audringos visuomenės reakcijos.

Netrukus buvo nustatyta sadisto asmenybė, o S. Beniukas pats prisistatė policijai. Žiauriu elgesiu su gyvūnais apkaltintam S.Beniukui prokurorai prašė skirti 10 mėnesių ir 10 parų laisvės atėmimo bausmę.

Sunkiai sužalotas šunelis išgyveno kiek daugiau nei savaitę, tačiau vėliau Pipirui sustojo širdis ir jis nugaišo.

Beje, teisme S. Beniukas žurnalistams teigė mylintis gyvūnus bei pasakojo apie savo auginamą keturkojį. Vaikinas teigė, kad labai rūpinasi savo šunimi, tačiau, kaip paaiškėjo, S. Beniukui augintis mažai terūpėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją