Užsisakę žvejybą jūroje, o vėliau dėl jos kokybės pareiškę pretenzijų, lietuviai ne tik neatgavo pinigų, bet ir buvo apkaltinti smurtu ir surakinti antrankiais.

14 vyrų išvyką pažadėjo surengti vietinė bendrovė "Sarpidon" ir jos savininkas Nikolaos Koulouras. "Grupėje buvo nemažai profesionalių žvejų, todėl žvejybą iš anksto labai išsamiai aptarėme ir su bendrovės atstove lietuve Asta, ir su pačiu savininku. Tarėmės kokia turi būti įranga, laivas, kokias žuvis norime gaudyti", - prisiminė E. Mikėnas.

Tačiau išplaukusiems žvejoti lietuviams kapitonas įteikė tik 5 paprasčiausias meškeres. "Tai buvo maždaug dvylikos litų vertės meškerės su dviem mažučiais kabliukais", - graikų įžūlumu stebėjosi kauniečiai.

Už pramogą kiekvienas dalyvis sumokėjo po 43 eurus, tačiau paprašytas grąžinti pinigus N. Koulouras atsisakė tai daryti, o vėliau apkaltino lietuvius jį sumušus.

Graikijos teismas kauniečiams atvėrė vartus į laisvę, tačiau jie nėra tikri, kad po kurio laiko iš svetimos šalies neatskries dar kokia nors žinia apie tariamas piktadarystes.

"Liūdna ir dėl to, kad iš šios situacijos buvome priversti kapanotis patys ir nesulaukėme savo šalies atstovų pagalbos", - "Lietuvos rytui" pasakojo Graikijoje pažeminti verslininkai.