Gruodžio 2 dieną Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Rokiškio miesto gyventojas A. P., gimęs 1970 metais, buvo kaltinamas itin žiauriu nužudymu.

Tesmas informuoja, kad nelaimė įvyko 2013 metų birželio 3 dieną, viename bute, Šiauliuose, Tilžės gatvėje. Trys vyrai, su kuriais kartu buvo A. P. sugyventinė ir dar viena moteris, girtavo. Konfliktas tarp A. P. ir jo sugėrovo G. S. kilo apie 20.00 valandą.

Kaip per ikiteisminį tyrime ir teisme teigė A. P., ant savo sugėrovo jis supyko už tai, kad šis ranka sudavęs jo sugyventinei. Be to, anot jo, sugėrovas jo moterį dar ir įžeidęs, kai pasiūlė visiems trims vyrams su ja pasimylėti. Teisme pastarasis teiginys nepasitvirtino.

A. P. savo auką mušė ne tik rankomis, bet ir talžė metaliniu ramentu. Nuo patirtų sužalojimų nuketėjusysis kitą dieną Šiaulių ligoninėje mirė. A. P. teisme teigė, kad būdamas blaivus taip pasielgęs nebūtų, jis neigė, kad sudavė tiek daug smūgių, nuo kurių žmogus mirė.

Tesimas konstatavo, kad A. P. kaltė yra įrodyta ne tik liudytojų parodymai, bet ir ekspertų pateiktomis išvadomis, kita byloje esančia medžiaga. A. P. atsakomybę sunkinanti aplinkybė – vyras nusikaltimą padarė būdamas neblaivus.

Už padarytus nusikaltimus teismas A. P. pripažino kaltu ir skyrė jam 14 metų laisvės atėmimo bausmę. Teismo sprendimu nuteistasis nužudytojo artimiesiems turės sumokėti apie 53 tūkstančius litų neturtinę ir turtinę žalą, dar 2320 litų – valstybei už proceso išlaidas.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.