Praėjusį rudenį iš pataisos namų anksčiau laiko paleistas R. Simaška dingo iš teisėsaugos akiračio – vyras pažeidė lygtinio paleidimo sąlygas ir išvyko į Švediją. Dėl to buvo paskelbta jo paieška. Dėl lygtinio paleidimo sąlygų pažeidimo Probacijos tarnyba teismo prašė R. Simašką uždaryti dvejiems metams ir vienam mėnesiui, lygiai tokiam laikui, kiek liko neatliktos bausmės.

Pats R. Simaška Lietuvos pareigūnams pateikė staigmeną - lyg niekur nieko atvyko į teismo posėdį birželio 11 d. ir pareiškė, kad jis integruojasi į visuomenę Švedijoje ir juo ten net rūpinasi socialinės tarnybos. Vyras pareiškė, kad į Švediją bėgo ne nuo teisėsaugos, o nuo skurdo – Lietuvos žudiko šleifas neleido susikurti normalaus gyvenimo, susirasti darbo ir rūpintis sūnumi.

Visgi išklausyti teismo penktadienį, ar vėl siunčiamas už grotų, R. Semaška nedrįso.

Teisėja Nida Vigelienė konstatavo, kad legaliai išvykti į Švediją R. Simaška negalėjo, jo prašymas buvo atmestas ne kartą. Be to, R. Simaška kelis kartus keitė gyvenamąją vietą ir apie tai nepranešė pareigūnams, nors to reikalaujama lygtino paleidimo sąlygose.

2008 m. birželio 27 d. dabar 58 m. sulaukęs vyras nuteistas už tyčinį žmonos paskandinimą dėl 1,1 mln. litų draudimo išmokos. Vos po poros mėnesių santuokos pasiplaukioti žmoną pakvietęs vyras, bylos duomenimis, tyčia apvertė valtį ir, žinodamas, kad žmona nemoka plaukti, tyčia jos negelbėjo. Šauktis pagalbos vyras pradėjo tik moteriai nebeišnirus. Pats jis neigė kaltę ir tvirtino, kad tai nelaimingas atsitikimas.

Už gerą elgesį R. Simaška sulaukė teismo malonės - 2012 m. rugsėjo 7 d. nutartimi ji buvo paleistas lygtinai. Iki rugsėjo 20 d. jis tvarkingai laikėsi lygtinio paleidimo sąlygų, tačiau po to dingo iš teisėsaugos akiračio.

Devyneriems metams nuteistas vyras, bylos duomenimis, vyras veikė ne vienas. Teismas yra konstatavęs, kad nusikaltimą organizavo anksčiau net keturis kartus teistas Algimantas Vilkas, jam talkino vienos draudimo kompanijos draudikas Andrius Drungilas. Teismo nuosprendyje teigiama, kad būtent jie į nusikaltimą įtraukė R. Simašką.

Teismo nutartį vyras dar gali skųsti.