Spalio 8 d. 16.23 val. Panevėžio policija gavo pranešimą, kad Panevėžyje, Amerikos g. kieme prie namo, guli vyras be gyvybės ženklų.

Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, ten gyvenantis vyras pasakojo, kad vakare išgėrinėjo su draugu. Išlydimas namo draugas nukrito nuo laiptų ir susižalojo galvą.

Kelintą valandą tai įvyko, pasakyti negalėjo. Įvykio vietoje dirbusiems pareigūnams kilo įtarimų, kad namų šeimininkas galėjo būti prisidėjęs prie draugo griuvimo, todėl pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir sulaikė įtariamąjį – 1967 m. gimusį vyrą.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų įtarimai pasitvirtino, gavus autopsijos rezultatus – nustatyta, kad 38-erių metų vyrui sužalojimai padaryti ne krintant, o pavartojus fizinį smurtą.

Pasitelkę įžvalgą ir surinktus įrodymus, pareigūnai dar kartą apklausė įtariamąjį. Jis prisipažino draugui per galvą kelis kartus trenkęs žarstekliu.

Pareigūnai skubiai tęsė ikiteisminį tyrimą, perkvalifikuotą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. („Nužudymas“) ir rinko bylai svarbius įkalčius.

Nustatyta, kad, prieš iškviečiant policiją, įtariamasis kanalizacijos šulinyje paslėpė nusikaltimo įrankį, bandė atsikratyti kitais nusikaltimo pėdsakais.

Apie negyvą žmogų savo kieme vyras policijai pranešė tik išsiblaivęs ir sukūręs įtikinamą pasakojimą apie nelaimingą atsitikimą.

Spalio 10 d. teismas įtariamajam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Už grasinimus nužudyti teistam ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo įtariamam vyrui gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų.