Iš karto po avarijos J. Radzevičius nuvežtas į Vilniaus priklausomybes ligų centrą, kur paimtas kraujas. Duoti kraujo alkoholio tyrimui jis sutiko, tačiau sužinojęs, kad norima atlikti ir narkotikų testą, atsisakė duoti šlapimo.

Toks elgesys J. Radzevičiaus nuo narkotikų tyrimo neišgelbėjo. Nuspręsta narkotikų testą atlikti iš kraujo mėginio. Kaip DELFI sakė tyrimą atliekantys pareigūnai, jei žmogus yra vartojęs narkotinių medžiagų, kraujo tyrimai tą rodo taip pat, kaip ir šlapimo tyrimai. Tiesa, tyrimai tokiu atveju atliekami apie porą savaičių nuo kraujo paėmimo dienos.

Pats J. Radzevičius, praėjus kelioms valandoms po avarijos DELFI sakė, kad jis nebuvo girtas, tačiau patyrė šoką ir yra sukrėstas. Tyrėjai neskuba patvirtinti ar paneigti J. Radzevičiaus žodžių iki nebus gauti visi tyrimų atsakymai.

DELFI primena, kad avarija įvyko praėjusį penktadienį, anksti ryte, Vilniuje, Upės gatvėje.

Opel Zafira“ automobiliu važiavęs televizijos laidų vedėjas ir filmų įgarsintojas partrenkė per gatvę ėjusį vyrą. Kaip pats J. Radzevičius sakė, ant perėjos per vėlai pamatęs pėsčiąjį dar bandė išvengti susidūrimo, tačiau pasukęs automobilio vairą vis tiek jį kliudę.

Tyrimo metu bus nustatyta ir kokiu greičiu J. Radzevičius važiavo „Opel“ automobiliu. Iš karto po avarijos laidų vedėjas sakė ištisai domėjosi kokia žmogaus būklė, vis skambino į ligoninę. Kelias valandas medikai kovojo dėl sunkiai sužaloto 66 metų vyro gyvybės. Popietę policijos tyrėjus pasiekė žinia iš ligoninės, kad vyro gyvybė užgeso.

Po avarijos pradėtas baudžiamosios bylos tyrimas vyko dėl sutrikdytos asmens sveikatos. Žmogui mirus, bylos tyrimas pasisuko kita eiga – žuvus asmeniui, jei įrodoma vairuotojo kaltė, jis gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Jei avariją padaręs asmuo būna neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, jis gali būti baudžiamas iki dešimties metų laisvės atėmimo bausme.

Taip pat aiškinamasi, ar vairuotojas kaltas dėl įvykio, kokiomis aplinkybėmis pėsčiasis išėjo į gatvę.
Kaip bus perkvalifikuota byla, priklausys nuo visų tyrimo metu surinktų duomenų.