Į įvykio vietą budėtojas nusiuntė policijos patrulių ekipažą. Atvykusių pareigūnų triukšmadarys nė kiek neišsigando. Sulaikymo metu kovingai nusiteikęs vyriškis, mojuodamas kumščiais, aktyviai priešinosi policininkams, keikė juos necenzūriniais žodžiais.

Sutramdytas pažeidėjas buvo pristatytas į policijos komisariatą, kur patikrintas jo girtumas - 2,67 prom. Pasirodo, kad tai daugeliui pareigūnų gerai žinomas 38 metų G. S., gyvenantis Trakų sen. Markutiškių kaime. Vyriškis garsėja chuliganišku elgesiu ir už jį ne kartą baustas piniginėmis baudomis, vyriškis atsakomybės neišvengs ir šį kartą.

Už nedidelį chuliganizmą G. S. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir paskirta 200 litų bauda. Už pasipriešinimą policijos pareigūnams, einantiems jiems pavestas viešosios tvarkos saugojimo pareigas, pareigūnai irgi surašė protokolą ir medžiagą nagrinėjimui išsiuntė į Trakų rajono apylinkės teismą. Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 500 iki 1 tūkst. litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.