Kaip buvo nuspręsta Kauno apygardos teismo 2015 m. liepos 3 d. nuosprendyje, M. Šerpenskas už merginos neteisėtą laisvės atėmimą, išžaginimą ir nužudymą bei kelis kitus nusikaltimus kalės 19 metų.

Lietuvos apeliacinio teismas praneša, kad tokį sprendimą priėmė nustatęs, kad nėra pagrindo tenkinti M. Šerpensko ir jo gynėjos skundus ir paskirti jam švelnesnę bausmę. Anot apeliacinės instancijos teismo, vaikinui paskirta 19 metų laisvės atėmimo bausmė nėra aiškiai per griežta, ji paskirta išsamiai ištyrus bylą ir atsižvelgus į visas reikšmingas aplinkybes – nusikaltimų pavojingumą, nuteistojo asmenybę, teistumą, lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes.

Nuteistojo gynėja bandė teismui įrodyti, kad M. Šerpenskas su mergina santykiavo ne jai gyvai esant, o jau po nužudymo, todėl prašė perkvalifikuoti išžaginimą į palaikų išniekinimą, tačiau Teismas tokį prašymą atmetė. Gynėja įrodinėjo, kad jis su jau mirusia mergina santykiavo jo motinai priklausančiame sodo namelyje, tačiau byloje surinkti duomenys rodo, kad M. Šerpenskas su nukentėjusiąja santykiavo jai esant be sąmonės nuo suduotų smūgių prieš ją pasmaugdamas, ir nebuvo užvažiavęs į sodo namelį. Tokius parodymus nuosekliai davė ir pats nuteistasis ikiteisminio tyrimo metu, o vėliau juos keitė.

Primename, kad nusikaltimas įvyko 2013 metų gegužės 16 d. Kelyje Senoji Varėna–Nedzingė sutiktą merginą M. Šerpenskas įsitempė į automobilį, išžagino ir nužudė, vėliau paslėpė jos kūną. Nuteistasis kaltės neneigė, prisipažino nužudęs merginą, tačiau teigė, kad smaugė ją norėdamas, kad ji nesimuistytų, o ne norėdamas nužudyti ir taip paslėpti nusikaltimų pėdsakus.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.