Antradienį 48 metų Robertas Kalkius prisipažino 2021 metų gegužės 8 dieną porai priklausančiame ūkyje netoliese Redvoterio nušovęs savo gyvenimo partnerę 49 metų Anną Ermakovą.

Teisėjas Ericas Macklinas priėmė bendrą kaltinamojo advokatų ir prokurorų siūlymą dėl bausmės. Teismas R. Kalkių nuteisė kalėti iki gyvos galvos, mažiausiai dešimt metų jis neturės teisės prašyti būti lygtinai paleistas į laisvę.

„Nėra tokios bausmės, dėl kurios nužudytosios šeima pasijustų geriau“, – konstatavo teisėjas.
Aukos dukra Galina Ermakova antradienį teisme sakė: „Ji buvo visas mano gyvenimas. Iš manęs atėmė ne tik mamą, bet ir geriausią draugę. Žmogų, kuris man ir mano dukrai buvo viskas“. Dukra prisimena, kad Anna labai mylėjo gyvūnus, rūpinosi jais ir ūkyje, ir akcentuoja, kad buvo be proto rūpestinga ir mylinti mama bei močiutė.

Neseniai mirė ir A. Ermakovos motina, o tai reiškia, kad G. Ermakova su dukra daugiau artimų žmonių nebeturi. Teismui paskelbus nuosprendį, nužudytosios dukra sakė, jog kalėjimas iki gyvos galvos tėra minimali bausmė, o R. Kalkių pavadino monstru, kuris išdavė jos motinos pasitikėjimą ir sugriovė šeimą: „Jis kiekvieną dieną patogiai valgys ir miegos. Mano mama tokios prabangos nebeturės. Dėl jo žiaurumo aš ir mano dukra likome našlaitės. Čia mes jo dėka pasmerktos bausmei iki gyvos galvos“.

Šovė į galvą

Remiantis teismo dokumentais, lietuvis, jo sugyventinė ir pastarosios motina tą 2021 metų gegužės 8 dieną leido laiką ūkyje. Tą dieną tiek R. Kalkius, tiek A. Ermakova vartojo alkoholį. Prieš pat dešimtą valandą vakaro moteris paskambino pagalbos telefonu 911. R. Kalkius girdėjo, kad moteris su kažkuo kalbasi, bet nesuprato, jog su dispečeriu. Tada pasiėmė savo „Winchester“ šautuvą.

A.Ermakova pamatė, ką jis daro, ir pasakė apie tai dispečeriui, kuris liepė skubiai palikti namus. Kai moteris ėmė eiti link vonios kambario, sugyventinis kartą iššovė jai į galvą.

Remiantis nustatytais faktais, R. Kalkius buvo veikiamas alkoholio, bet savo veiksmais neabejotinai norėjo sugyventinę nužudyti arba sužaloti, puikiai suvokdamas, kad gali tą ir padaryti. Tada lietuvis šovė sau į galvą. Kai atvyko pagalba, vyras dar buvo gyvas. Jis išvežtas į ligoninę, o paskui sulaikytas.

R. Kalkius šūvį sau į galvą prisimins visą gyvenimą, vis dar matomi veido sužalojimai. Advokatas sako, kad jo klientas nebegali užsičiaupti.

Bus deportuotas į Lietuvą

R.Kalkius – lietuvis, turintis leidimą nuolat gyventi Kanadoje. Jeigu kada nors bus paleistas lygtinai, bus iš šalies deportuotas atgal į Lietuvą.

Lietuvio advokatas Ravi Prithipaulas sako, kad jo klientas nusikaltimo metu patyrė didžiulį finansinį spaudimą, nes dėl COVID-19 pandemijos prarado kelias svarbias verslo sutartis. Tai neabejotinai atsiliepė ir santykiams, esą, R. Kalkius planavo su A. Ermakova skirtis. Advokato teigimu, lietuvis to vakaro iki šūvio beveik neprisimena. Paklaustas, ar nori prieš išgirsdamas nuosprendį kreiptis į teismą, R. Kalkius sakė, jog labai gailisi ir puikiai supranta, kokį skausmą sukėlė.

„Mano keisti ir žiaurūs veiksmai be šeimos paliko Annos dukrą ir anūkę“, – sakė R. Kalkius.
Teismo salėje lietuvį palaikė jo dukra su partneriu ir buvusi sutuoktinė su sūnumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją