Praėjusių metų gegužę Šilutės rajone esančiame Bikuvėnų kaime kaimynai pasigedo moters. Jos sutuoktinio V. Šerpetausko žmonės taip pat kurį laiką nematė. Į poros namus atvykę pareigūnai išlaužė duris ir rado mirtinai peiliu subadytą moters kūną.

Iškart įtariamuoju tapęs V. Šerpetauskas buvo dingęs, tad pareigūnai paskelbė jo paiešką. Pats vyras teisme tikino nesislapstęs, o buvęs ligoninėje, nes jį užpuolusi žmona sužalojo peiliu. Tačiau kodėl jis niekam nė neužsiminė, kad užrakintuose namuose paliktas moteris kūnas?

„Nežinau, ką pasakyti. Buvau pakliuvęs į ligoninę, man buvo durta į širdies sritį. Aš jos nužudyti nenorėjau. Nužudžiau, aišku, bet to nesiekiau, nenorėjau to daryti, neturėjai tokio tikslo. Nežinau, kaip teismas įvertins“, – sakė V. Šerpetauskas.


Vyras tikino, kad nematęs paskelbtos paieškos, ligoninėje nežiūrėjęs ir neskaitęs jokių žinių. O štai kaltę jis meta ir socialiniams darbuotojams, esą moterimi buvę manipuliuojama, po jų santuokos atimti jos vaikai, tad svarsto, gal dėl to tą lemtingą vakarą sutuoktinė jį ir pasitiko su peiliu.

„Nežinau, kodėl puolė. Buvo visko pripasakota socialinių darbuotojų, tankiai lįsdavo, neleido gyventi paprasto gyvenimo, „žūt-būt išskirsim“ sakė vis. Žmonai visą laiką grasino dėl vaikų, kad neatiduos, jei gyvensim kartu, – pasakojo savo versiją vyras. – Pats nežinau, kodėl taip įvyko, tikrai“.

Vyras pasakoja, kad jis po nužudymo kreipėsi į medikus ir pranešė, kad buvo sužalotas. Taip atsidūrė vienoje Klaipėdos ligoninių.

„Atsidūriau Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Po to 8 ryto išėjau, nuėjau į Nakvynės namus. Tai tiek. Ten ir surado“, – sako V. Šerpetauskas.

Moters nužudymu kaltinamas vyras tikina pamenantis tik tiek, kad nužudymo dieną moteris jį namuose pasitiko laikydama rankoje peilį.

„Laukė su peiliu. Aš to nesitikėjau, niekada to nebūdavo. Apie tai net sapnuoti nesapnavau. O paskui kas įvyko, tas įvyko“, – teigė vyras.

Kaltinamasis V. Šerpetauskui tai jau buvo trečia santuoka. Jis teigė, kad kitos dvi iširo taikiai.

Visgi pareigūnų duomenimis, vyras, bent jau trečioje santuokoje nebuvo labai taikus – jis jau buvo įtariamas smurtu prieš sutuoktinę, nors ir nebuvo teistas.

Delfi primena, kad 2023 m. 6 d., apie 1.20 val., Šilutės r., Bikavėnų k., namuose rastas moters, gim. 1974 m., kūnas su durtinėmis žaizdomis. Jos sutuoktinis buvo surastas Klaipėdoje gegužės 11 dieną. Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jurijus Petuchovas kreipėsi į teismą dėl vyro suėmimo, teismas tokį prašymą tenkino. Teisėsaugos duomenimis, vyras anksčiau nebuvo teistas.

Poros santuoka truko mažiau nei trejus metus, jie susituokė 2020 metų gruodį. Porą pažinoję kaimynai teigė, kad ne kartą šeimoje aidėjo barniai, buvo ir smurto.

Moteris su vyru jau bylinėjosi teisme dėl turtinių santykių, tačiau V. Šerpetauskas tikino, kad visas vyko ne jos iniciatyva – kaltino socialinius darbuotojus, kad jie bandė atimti jų bendrą turtą. Esą jis padėjęs moteriai nusipirkti sklypą Šilutės rajone.

Socialinė darbuotoja buvo iškviesta į teismą. Ji sakė nedaug galinti pasakyti apie porą, mat jie anksčiau gyveno kitame rajone. Visgi bylą dėl socialinių įgūdžių trūkumo ir kitų poros nesklandumų, jau turėjo nemenką.

Pagal vyrui pateiktus kaltinimus, tas, kas nužudė savo šeimos narį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją