„Mane persekioja nelaimės... Ar net kažkas užbūrė...” – vakar kalbėdamas su dienraščiu L.T. pasiguodė prekybos centro „Gedimino 9” valdytojas ir LTV laidos „Švaros misija” vedėjas Ž.Grigaitis.

Saugumas – iliuzija

Ž.Grigaitis 2005 metų laidos mėlyną „Alfa Romeo 166” išskirtiniais numeriais G9 prie namų Vilniaus senamiestyje paliko penktadienį vakare. Sekmadienį vidurdienį apsižiūrėjo, kad išdaužtas stiklas, pavogti firminiai „Marc Jacob” akiniai.

„Tikrai labai nemalonu! Ne tai kad nuotaiką sugadino – aš net pradėjau galvoti, gal mane kas nors užbūrė. Paranojikas tuoj pasidarysiu...” – sakė verslininkas.

Naktį – į klubą

Jis svarstė, kad sostinės senamiestis lyg ir buvo ta vieta, kur galima ramiai gyventi. „Bet pasirodė, kad tos ramybės niekur nėra”, – sakė jis. Ž.Grigaičio kiemas uždaras, ten yra vaizdo kameros, tačiau jo mašina stovėjo šone, nefilmuojamoje zonoje.

Pats Ž.Grigaitis savaitgalį namie nesėdėjo. Penktadienio naktį jis lankėsi naktiniame šokių klube „Pabo Latino”, kuriame tąsyk ūžavo ir skandalingo vakarykščio dienraščio L.T. fotoreportažo „herojais” tapę Lietuvos rinktinės krepšininkai.

„Klube buvau labai trumpai. Turėjau svečių iš užsienio. Norėjau jiems parodyti, kaip atrodo viskas. Tik dėl jų aš ėjau, nes šiaip stengiuosi niekur nevaikščioti – nei laiko turiu, nei noro”, – kalbėjo Ž.Grigaitis.

Vagių negundo

Verslininkui gaila šimtus litų kainuojančių akinių: „Jie buvo vardiniai, specialūs, su apsauginiu sluoksniu, aš turiu juos nešioti.”

Ž.Grigaičiui ne naujiena, kad vagių reikia saugotis ir negundyti mašinos salone paliekamais daiktais. Tačiau akiniai gulėjo specialioje dėtuvėje, kurią dar ne kiekvienas sugebėtų atidaryti – reikia žinoti mygtuką.

Po vagių atakos Ž.Grigaitį užgriuvo ir techniniai organizaciniai rūpesčiai: teko ieškoti pakaitinio transporto, atiduoti suniokotą mašiną į servisą ir laukti, kol atveš stiklą.

Nesėkmių maratonas

Vilnietį gniuždanti nesėkmių banga ritasi nuo metų pradžios. Vyras buvo beisbolo lazdomis užpultas prieš pat centro „Gedimino 9” atidarymą balandį. Tąsyk Ž.Grigaitis išsisuko – apsigynė pats, medikų pagalbos jam neprireikė ir į policiją nesikreipė.

Tą patį mėnesį Ž.Grigaitis tapo itin žiauraus užpuolimo auka – iš nugaros užkluptas naktį Vokiečių gatvėje verslininkas buvo negailestingai sumuštas. Po to jis nematė viena akimi, teko lipdyti veidą iš kaulų ir metalo gabaliukų, dėtis naujus dantis.

Prieš kurį laiką buvo supjaustytas ir Ž.Grigaičio kabrioleto stogas. O sausį verslininkui teko patirti nepatogumų dėl garsiosios Šiaulių gatvės pastato griūties – sugriuvęs namas yra priešais laidos vedėjo namus.

Nusivylęs policija

„Pradedi galvoti, kas čia aplinkui darosi. Ir negi tik man vienam turi tokie dalykai atsitikti?” – atsiduso Ž.Grigaitis.

Kriminogeninę situaciją sostinėje verslininkas vadino komplikuota ir blogėjančia. „Kai matai institucijų darbą, matai, kas kaip reaguoja ir kiek reikia laukti pagalbos – gali tik už galvos imtis. Juk visuomenė išlaiko tas struktūras, mes visi mokame didžiulius mokesčius. Ir kokią gauname paslaugą?” – klausė pašnekovas.