Pasak dienraščio, medikai nesiryžta prognozuoti V.Čiapinos galimybių išgyventi, nes ji sunkiai sužalota šratais į pilvą. N.Geleckajos gyvybei pavojus negresia, jai kulkos pataikė į šoną.

Zarasų vyriausioji prokurorė Reda Rimeikienė teigė, kad nukentėjusioji N.Geleckaja pasakojo, jog jie atvažiavo prie upelio išsitraukti ungurių gaudyklės. Patikrinę įrangą vienoje vietoje, jie nusprendė pažiūrėti prie Avilės ištakų, netoli tilto. Neberadę gaudyklės, visi pasuko ant kelio palikto automobilio link ir tuomet pasigirdo pirmasis šūvis. Į atvykėlius šaudančio žmogaus ryto tamsoje jie negalėjo įžiūrėti.

Zarasų pareigūnai preliminariai nurodo, kad buvo paleisti 5-6 šūviai iš medžioklinio šautuvo.

Sužeista V.Čiapina sugebėjo pasiekti atokiau stovintį automobilį ir įstengė nuvažiuoti iki artimiausio vienkiemio ir pranešti apie įvykį policijai. Pareigūnai mano, kad sunkiai sužalota V.Čiapina judėti galėjo tik dėl ją ištikusio šoko.

Pareigūnai spėja, kad mirtiną pasalą galėjo surengti kitas brakonierius. Didžiulis 1258 ha ploto Avilio ežeras traukia brakonierius, nes čia gausu gyvūnijos.

Nušautas A.Vaitkevičius aplinkosaugininkams buvo žinomas kaip ne kartą gaudytas ir baustas brakonierius. Niekur nedirbantis zarasiškis žuvis gaudydavo visais įmanomais būdais - tinklais, virvėmis, gaudyklėmis, elektra. Keletą kartų jis buvo baustas už neteisėtą žvejybą.

A.Vaitkevičius buvo lygtinai teistas dėl vagystės. Zarasuose jis buvo apvogęs metalo supirktuvę. Avilio ežeras yra išnuomotas - vieną jo galą nuomoja Vilniuje įsikūrusi firma "Tetrix", kita dalis priklauso individualiai Osvaldo Pupeikio įmonei "Lydekaitė".