Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnais Vilniaus rajone sulaikė vilnietį (gimusį 1986 m.), įtariamą vagystėmis iš gyvenamųjų namų ir butų.

Gruodžio 11 d. apie 17 val. Vilniaus policija gavo pranešimą, kad dienos metu, išlaužus lango rėmą, buvo įsibrauta į namą Nugalėtojų g. Pareiškėjas informavo, kad vagystės metu buvo pagrobti ne tik pinigai, kompiuteris ir kiti daiktai, bet ir savigynai išduotas kovinis pistoletas „Walther“ su šoviniais. Sostinės kriminalinės policijos pareigūnai jau po valandos viename Vilniaus r., Juodšilių sen. namų sulaikė anksčiau ne kartą teistą įtariamąjį. Šiam vyrui sulaikymas buvo labai netikėtas, todėl teko prisipažinti, padarius vagystę iš namo ir parodyti, kur paslėptas ginklas. Pistoletą „Walther“ įtariamasis tuoj pat po nusikaltimo paslėpė Pavilnyje. Ginklas su šoviniais ir dalis kitų nusikaltimo metu pagrobtų daiktų buvo surasta ir vėliau grąžinta teisėtam savininkui. Įtariamasis izoliuotas nuo visuomenės – jam gruodžio 13 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas pritaikė griežčiausią kardomąją priemonę suėmimą 2 mėnesiams.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams šis vyras gerai žinomas kaip vagis, „dirbantis“ vienas. 2010 m. jis buvo sulaikytas dėl vagysčių iš butų ir nuteistas laisvės atėmimo bausme. Artimiausiu metu jam bus pareikšti įtarimai dėl Antakalnyje padarytų vagysčių iš butų. Be to, pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo padaręs ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl piliečius, nukentėjusius nuo šio įtariamojo ar turinčius kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybą telefonais (8 5) 271 6114 arba (8 5) 271 6133.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už šaunamojo ginklo pagrobimą numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų, o už vagystę, padarytą įsibraunant į patalpą – baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)