Vilniaus apygardos teismas pirmadienį paskelbė, kad dėl tyčinio nužudymo kaltu pripažintas Jaroslavas Jurga (Jaroslav Jurgo) už grotų praleis 15 metų, iš jų pirmuosius ketverius metus kalės pačiomis griežčiausiomis sąlygomis – kalėjime.

Jo bendrai Sergejus Močalovas ir Jevgenijus Salnikas pataisos namuose kalės 10 metų. Jie taip pat buvo pripažinti kaltais dėl kito vyro nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Nuteistieji nužudojo artimiesiems privalės sumokėti 30 tūkst. eurų neturtinės ir daugiau kaip 2,2 tūkst. Eur – turtinės žalos atlyginimą.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad nuteistieji dar 2015 m. balandžio 27 d. naktį, apie 00.30 val., Vilniaus rajone, Rudaminos kaime, Vilniaus g., prie žiedinės sankryžos esančios autobusų stotelės, būdami apsvaigę nuo alkoholio be jokios priežasties užpuolė pro šalį ėjusius Miroslavą Š. ir Viktorą I.

Nustatyta, kad Miroslavui Š. buvo suduoti ne mažiau kaip 29 smūgiai į galvą, veidą bei kitas kūno vietas, dėl ko jis mirė. Tuo metu Viktorui I. buvo suduota ne mažiau kaip 16 smūgių – šiam net lūžo žandikaulis.

Netrukus po nusikaltimo pas sulaikytą J. Jurgą pareigūnai aptiko nedidelį kiekį – 0,020 g – psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Bylą išnagrinėjus teisme paaiškėjo, kad Miroslavas Š. ir Viktoras I. tą vakarą namuose girtavo ir maždaug vidurnaktį pėsčiomis ėjo į naktinę parduotuvę nusipirkti alaus. Kaip tik tuo metu po kaimą bastėsi ir nuteistieji – jie be jokios priežasties nutarė vyrus užpulti ir sumušti.

Grumtynių metu Miroslavas Š. dar gynėsi nuo užpuolikų – vieną jų nesmarkiai sužalojo peiliu.

Pirmadienį paskelbtas Vilniaus apygardos teismo nuosprendis – dar negalutinis, nuteistieji jį galės apskųsti apeliacine tvarka.