Kaip praskelbė prokuratūra, skirtinguose miestuose – Jurbarke, Kaune bei Marijampolėje vykdytos kratos, jų metu rastas 1 kilogramas kokaino.

Šiandien Marijampolės apylinkės teismas dviem įtariamiesiems paskyrė kardomąsias priemones.

Kaip Delfi patvirtino patikimi šaltiniai, R. Venslauskui skirtas maksimalus – 3 mėnesių suėmimas, o M. Venslauskas suimtas 2 mėnesiams.

„Šiuo metu intensyviai atliekami visi būtini ikiteisminio tyrimo ir proceso veiksmai. Ikiteisminis tyrimas vykdomas pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį“, – skelbia prokuratūra.

Pagal šį straipsnį gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Abu įtariamieji puikiai žinomi teisėsaugai. Štai R. Venslauskas prieš teismą yra stojęs, nes kaip turto prievartautojų grupuotės narys.

O M. Venslauskas teistumą anksčiau yra užsidirbęs už viešosios tvarkos pažeidimą, kai su dar 3 sėbrais Jurbarke primušė du jaunuolius.

Delfi iš skaitytojo gavo ir nuotrauką, kur bendros policijos ir pasieniečių pajėgos stovi prie pastatų Jurbarke - čia taip pat buvo atliekamos kratos.

Tai pastatai P. Paulaičio gatvėje. Kaip rodo Registrų centro duomenys, šie sklypai ir du pastatai priklauso 4 savininkams, o viena iš jų - įtariamųjų motina Vilma Venslauskienė.

Moteris šiuo metu yra Jurbarko rajono tarybos narė. Su ją Delfi susisiekti nepavyko, politikė nekėlė telefono, taip pat neatsakė į trumpąją žinutę su prašymu pakomentuoti.

Į Jurbarko rajono tarybą V. Venslauskienė išrinkta pagal Darbo partijos sąrašą. Tačiau šiuo metu ji nėra šios partijos narė, nes 2020 m. liepą iš jos išstojo.

V. Venslauskienė 2015 m. buvo įsivėlusi į balsų pirkimo skandalą, Vyriausioji rinkimų komisija panaikino jos mandatą. Tik vėliau teismas grąžino ją atgal į tarybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)