Tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus apygardos teisme, kuris pirmadienį tęsė Vitalijaus Pozlevičiaus baudžiamosios bylos nagrinėjimą.

Naujojoje Vilnioje gyvenančiam V. Pozlevičiui prokurorai yra pateikę kaltinimus dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, viešosios tvarkos pažeidimo ir dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis bei sprogmenimis.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas kartą jau teistas vyras pripažįsta savo kaltę – jis teisinosi, kad nevykusiai pajuokavo, o mesdamas granatą į namą nemanė, jog ji yra kovinė. „Maniau, kad ji – mokomoji“, – teisinosi V. Pozlevičius.

Per kratą policijos pareigūnai vyro namuose daugiau sprogmenų nerado, tačiau aptiko šaunamąjį ginklą ir didelį kiekį šaudmenų. Kaltinamasis teisinosi, kad juos nusipirko iš nepažįstamųjų asmenų.

Bylos duomenis, praėjusių metų spalio 5-osios vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Paparčių g., grupė jaunuolių įsivėlė į muštynes – eidami gatve grupelė girtų vyrų pamatė viename kieme besilinksminančią kitą kompaniją. Tuomet vienas iš praeivių nusprendė paprašyti cigaretės – netrukus tarp vyrų kilo konfliktas ir muštynės, kurių metu užpultieji gynėsi lazdomis.

Šių muštynių metu nukentėjo vienas vyrų. Dar vienas jaunuolis ir moteris per konflikto įkarštį atsidūrė į prie namo įrengtą baseiną.

„Įsivaizduokite, kaip ji turėjo jaustis tokiame šaltame vandenyje“, – teisme kalbėjo viena kaimynė. Ji teigė, kad kompaniją bandė nuraminti, tačiau buvo tik pasiųsta tolyn...

Po šių muštynių kompanija greitai išsiskirstė, tačiau jose dalyvavęs V. Pozlevičius negalėjo susitaikyti ir nusprendė atkeršyti dviem broliams, dalyvavusiems konflikte.

Praėjus porai dienų jis vėlai vakare atėjo prie jų namų ir kelis kartus iššovė į langus, o paskui – įmetė kovinę granatą.

Sprogimo metu išdužo gyvenamojo namo langai, apgadintas pastatas, laimei, žmonės nenukentėjo.

Dėl šio įvykio pareigūnai V. Pozlevičių sulaikė po kelių dienų. Už grotų buvo atsidūrę ir daugiau įtariamųjų, tačiau vėliau paaiškėjo, jog kaltinamasis niekam nebuvo pasakojęs apie savo planus pagąsdinti nukentėjusiuosius.

Jeigu teisme bus įrodyta V. Pozlevičiaus kaltė, jam grės įkalinimas iki aštuonerių metų.