Teismas informuoja, kad D. R. kaltinamas tuo, kad panaudodamas smurtą neteisėtai atėmė žmogui laisvę ir grasino nužudyti. A. R. kaltinamas dėl neteisėto laisvės atėmimo žmogui.

D. R. ir A. R. kaltinami tuo, kad 2023 m. kovo 3 d. vėlai vakare, mašina nuvyko į automobilių stovėjimo aikštelę ir užblokavo nukentėjusiojo automobilį. D. R. priėjo prie automobilio, atidarė dureles ir sudavęs nukentėjusiajam į krūtinę, griebė už striukės nukentėjusįjį ir ištempė iš mašinos.

Kaltinamasis D. R. jėga įsisodino vaikiną į automobilį, kuriuo atvažiavo. D. R. mašiną vairavusiam A. R. nurodė važiuoti į mišką.

Nukentėjusiajam liepė atiduoti telefoną, grasindamas, kad „pakas“ ir jis nebegyvens, o nuvažiavus į mišką, liepė nukentėjusiajam pasiimti kastuvą ir kasti duobę tol, kol A. R. apžiūrėjo nukentėjusiojo telefone esančią informaciją. Po to abu kaltinamieji sėdo į automobilį ir, palikę miške nukentėjusįjį, išvyko.

Per pirmąjį teismo posėdį abu kaltinamieji tvirtino, kad pripažįsta, jog važiavo ir vežė vaikiną, bet nukentėjusysis su jais vyko savo noru, jam nebuvo grasinama ir smurtas nebuvo naudojamas.

Kitame teismo posėdyje, lapkričio 9 d., bus apklausiamas nukentėjusysis, liudytojai ir tiriami kiti įrodymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)