Pirminiais policijos duomenimis, vasario 9 d. 10 val. 12 min. į Vilniaus apskr. VPK kreipėsi vyras (gim. 1959 m.), kuris pareiškė, kad vasario 9 d., apie 10 val. 30 min., Vilniuje, į jo mobiliojo ryšio telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis, kuris apgaulės būdu išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus bei iš banko sąskaitos pasisavino 9 000 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d. (sukčiavimas).

Taip pat vasario 10 d. 15 val. 18 min. į Klaipėdos apskr. VPK kreipėsi vyras (gim. 1959 m.), kuris pareiškė, kad tą pačią dieną, apie 9 val. 40 min., Klaipėdoje, į jo mobiliojo ryšio telefoną paskambino nepažįstama moteris, kuri apgaulės būdu išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus bei iš banko sąskaitos pasisavino 14 375 eurus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 215 str. 1 d. (neteisėtas elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją