Antradienio ryte VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai, vykdantys pasienio teisinio režimo kontrolę, ties Eišiškių miestu (Šalčininkų r.) patikrinti stabdė pilkos spalvos automobilį „Audi A4“ lietuviškais valstybinio numerio ženklais. Stabdė įjungę tarnybinio automobilio mėlynos ir raudonos spalvos švyturėlius bei garso signalą. Tačiau „Audi“ vairuotojas tokiems aiškiems uniformuotų pareigūnų reikalavimams sustoti nepakluso. Padidinęs greitį jis nulėkė kelio Eišiškės–Šalčininkai pusėn.

Apie nestojusį ir persekiojamą automobilį informacija buvo perduota kitai Tribonių užkardos pasieniečių sargybai. Nurodyta skubiai vykti Dailidžių kaimo link, blokuoti sankryžą Dailidės–Šalčininkai–Tausiūnai ir panaudoti priverstinio stabdymo priemonę („ežį“). Apie įvykį buvo pranešta Varėnos pasienio rinktinei, o Tribonių užkardos paprašyta, kad jų sargyba blokuotų kelią ties Jančiūnų kaimu.

Iššokę iš automobilio bandė bėgti

Nuo stabdymo vietos automobilį „Audi A4“ pasieniečiai persekiojo apie 8,5 km. Dailidžių kaimo (Šalčininkų r.) apylinkėse, pervažiavęs „ežį“, jis galop sustojo. Tačiau ir tuomet jo vairuotojas nemanė, jog viskas baigta. Jis nepakluso teisėtam VSAT pareigūno nurodymui likti automobilyje. Iššokęs iš jo, išsuko iš kelio, pradėjo bėgti lauku, tačiau netrukus buvo sulaikytas. Trys automobilio keleiviai vairuotojo pavyzdžiu taip pat mėgino pasišalinti, bet išgirdę pareigūnų nurodymus – grįžo atgal.

Tikrinimo metu pasieniečiai nustatė, kad automobilį vairavo 25 metų vilnietis, neturintis teisės vairuoti, nes niekuomet jos ir nebuvo įgijęs.

Nepaklusnus vaikinas nuo VSAT pareigūnų mėgino pasprukti nustatyta tvarka neįregistruotu ir transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu neapdraustu automobiliu.

Vairuotojas neblaivus

Tačiau ir tai – dar ne viskas. Bendraudami su įžūliu vairuotoju, pasieniečiai juto nuo jo sklindantį alkoholio kvapą, be to, vilniečio kalba buvo nerišli. Atvykę Šalčininkų rajono policininkai nustatė, kad „Audi“ vairuojas – neblaivus. Alkotesteris iš pradžių (pirmu pūtimu) parodė 0,46 promilių vilniečio girtumą, pakartotinai, po 30 min., – 0,41 promilės.

Jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir įteiktas šaukimas po keturių savaičių atvykti į Purvėnų pasienio užkardą, kur bus nagrinėjama byla. Didžiausia bauda, kuri laukia vaikino (neblaivus vairavo automobilį, neturėdamas tokios teisės) – 1 100–1 500 Eur. „Ežį“ pervažiavęs automobilis laikinai saugomas Aleksandro Barausko pasienio užkardoje. Beje, tikėtina, kad jis bus konfiskuotas.

Neblaivus vairuotojas vežė tris vaikinus – 25-erių (pateikė savo tapatybės kortelę), 21-erių ir 17-os (turėjo moksleivio pažymėjimą). Tačiau vienas keleivių, būdamas pasienio ruože, asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento neturėjo, todėl jam buvo skirtas įspėjimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)