Ketvirtadienio rytą Alytuje esančiame garažų masyve VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai su įkalčiais užklupo 58-erių alytiškį. Garaže rasta 8 338 pakeliai cigarečių „Minsk SuperSlims5“, „Winston Blue“, „Minsk Capital MS“, „Minsk Capital QS“, „NZ Gold“, „Fest“, „Minsk City MS“, „Prince Rich“, „Saint George“, „Golden Gate“, „NZ Gold“, „Minsk SuperSlims“. Dauguma rūkalų – su baltarusiškomis banderolėmis. Šių akcizinių prekių vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – daugiau kaip 10 tūkst. eurų.

Turėdami informacijos, kad šiame garaže laikoma ne vien cigarečių, pasieniečiai tęsė tyrimą ir ten atliko kratą. Garaže aptikta į įvairios talpos stiklo ir plastiko tarą supilstyto daugiau kaip 180 litrų skysčio, skleidžiančio stiprų alkoholio kvapą. Visa tara buvo be akcizo ženklus. Tikslus rasto, kaip manoma, alkoholio kiekis bus nustatytas po specialisto išvados.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Įtariamasis po apklausos paleistas. Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Sulaikytos akcizinės prekės laikinai saugomos Pagėgių pasienio rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją