Pasipiktinęs, kad BPC pareigūnai jam neskiria dėmesio, buvęs pareigūnas paskambino šeštą kartą ir pareiškė, kad viename Vilniaus rajono kaime galimai yra žaginama jo nepilnametė dukra.

Žinoma, toks pranešimas buvo melagingas, tačiau pareigūnai buvo priversti į jį reaguoti.

Už tokias „išdaigas“ sostinės teismas Jaroslavui P. skyrė 350 litų baudą. Tiesa, VRM pensininkas su tuo nesutinka: „Nepadariau jokio pažeidimo, nes policijos pareigūnai privalo reaguoti į visus signalus“.

Bylos duomenimis, Jaroslavas P. žinomai melagingai iškvietė policijos pareigūnus ir jo pranešimas nepasitvirtino atvykus pareigūnams bei 6 kartus skambino pagalbos telefono numeriais, žinodamas, kad nėra pagalbos poreikio.

Nustatyta, kad buvęs pareigūnas jau pirmuoju skambučiu 22.33 val. melagingai pranešė apie nusikaltimą ir ginčijosi su operatore bei buvo įspėtas dėl melagingo pranešimo ir pareigūnų iškvietimo. Tačiau Jaroslavas P. nesiliovė – vėliau skambino dar penkis kartus 2-4 min. intervalu, kalbėjo nerišliai, negalėjo suformuluoti prašymo.

Pareigūnai į Jaroslavo P. pranešimą reagavo tik tuomet, kai šis pasakė, jog Vilniaus rajone yra galimai žaginama jo nepilnametė dukra.

Nurodytu adresu į kaimą nuvažiavę pareigūnai vėliau pasakos, kad pirmiausia pasižiūrėjo pro namo langą.

„Pamatėme kambaryje žaidžiančią mergaitę ir moterį, – sakė vienas pareigūnas. – Vėliau bendravome su moterimi – Jaroslavo P. žmona, ji sakė, kad vyras namuose būdamas girtas pradėjo prie jos kabinėtis, todėl su dukra išvažiavo pas savo tėvus“.

Administracinėn atsakomybėn patrauktas Jaroslavas P. neslėpė, kad tą vakarą, kai skambinėjo į BPC, buvo išgėręs.

„Norėdamas pabendrauti su dukra apie 22 val. paskambino į jos mobilųjį telefoną, tačiau ji neatsiliepė, – sakė jis. – Tada paskambinau žmonai, bet ir ji nekėlė ragelio. Tada paskambinau uošviams, bet ir šie neatsiliepė“.

Vyras teigė, kad maždaug prieš savaitę jį buvo apiplėšę du nepažįstami vyriškiai, jis buvo sumuštas ir atimta rankinė, tačiau dokumentus vis dėlto jam plėšikai grąžino.

„Po šių įvykių ėmiau rimtai nerimauti, įtariau, kad mane apiplėšę asmenys gali ką nors blogo padaryti mano šeimos nariams, todėl paskambinęs bendruoju pagalbos telefonu paprašiau, kad policijos pareigūnai, patruliuodami užsuktų į uošvių namus ir patikrintų, ar viskas yra gerai, – sakė jis. – BPC operatoriai ignoravo mano prašymą, todėl teko skambinti keletą kartų. Skambindamas paskutinį kartą į BPC ir norėdamas, kad operatoriai tinkamai sureaguotų, pasakiau, jog įtariu, kad uošvių adresu gali būti vykdomas nusikaltimas, galimai mano nepilnametės dukros prievartavimas arba namų apiplėšimas. Tik tokiu būdu sulaukiau tinkamos pagalbos iš teisėtvarkos institucijų“.

VRM pensininkas tikino, kad jo prašymas nuvykti pas uošvius buvo pagrįstas, todėl jis esą ir neturėtų būti baudžiamas už melagingą iškvietimą.

Teismas su tokia Jaroslavo P. pozicija nesutiko ir konstatavo, kad jis suvokė, jog jam policijos pagalba nėra reikalinga, jis žinojo, kur yra jo žmona ir nepilnametė dukra, suprato, jog jai joks pavojus negresia.

„Tačiau jis veikdamas tyčia žinomai melagingai iškvietė policijos pareigūnus, kad pastarieji patikrintų minėtą adresą dėl to, kad neva yra prievartaujama jo nepilnametė dukra“, – pabrėžė teismas.