Teismas pripažino, kad nusikaltimą 25-erių motina padarė būdama nepakaltinama, todėl nutarta taikyti jai priverčiamąją medicinos priemonę – ambulatorinį stebėjimą pirminės psichikos sveikatos priežiūros sąlygomis pagal gyvenamąją vietą.

Šių metų sausio 4 d. vieno daugiabučio namo bute Šiauliuose buvo rastas mirusio naujagimio kūnas. Ištyrus jo mirties aplinkybės nustatyta, kad 5 dienų kūdikis mirė prigėręs vandens.

Šiaulių apygardos teismas praneša, kad atliekant ikiteisminį tyrimą, įtarimai dėl bejėgiškos būklės naujagimio nužudymo buvo pateikti kūdikio motinai. Vėliau pateiktoje specialisto išvadoje buvo nurodyta, kad dėl savo sveikatos būklės moteris nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų.

Nors specialistai nerekomendavo taikyti gydymo, teismas, atsižvelgęs į padarytos veikos pavojingumą, psichikos sutrikimą bei jo sunkumą ir pavojų, kurį asmuo gali sukelti sau ar kitiems asmenims, atsiradus tam tikroms aplinkybėms, nusprendė taikyti ambulatorinį stebėjimą, kurio tikslingumas yra teismo peržiūrimas kas 6 mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)