Iki šeštos valandos ryto įkliuvo ne vienas girtas vairuotojas, tad policijos pareigūnai įsitaisė Pilies gatvėje, kur įkliuvo paskutiniai du. Reidas prasidėjo nuo 7 val. ryto. Pareigūnų nuojauta neapgavo.

Automobilio „VW Passat“ vairuotojui Andriui K., gim. 1984 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1.12 prom. alkoholio. Vyriškis paaiškino, kad išvakarėse išgėrė 8 butelius alaus, o sekmadienį reikėjo į darbą. Po to, pagalvojo ir paaiškino, kad išvakarėse išgėrė 8 butelius alaus, o sekmadienį reikėjo į vaistinę.

Naujojo Uosto ir Danės gatvių sankryžoje vienas vairuotojas nubaustas už tai, jog vairuodamas automobilį, kalbėjosi telefonu. Pareigūnai žmogų sustabdė Pilies ir Daržų gatvių sankryžoje, patikrino blaivumą ir paleido. Tada jis važiuodamas ėmė skambinti draugams ir pasakoti, kad Pilies gatvėje vyksta reidas. Taip bekalbėdamas atsirėmė į kitą postą, policija įsitaisė ir kitoje sankryžoje už Pilies tilto.

Apie 10 valandą, du kelių policijos ekipažai persikraustė į miegamuosius Klaipėdos rajonus. Vingio gatvėje už važiavimą su dygliuotomis padangomis anuliuota automobilio „VW Golf“ techninė apžiūra. Dar dviejų vairuotojų organizme rasta leistina alkoholio norma. Abu sakė, kad žino kiek gerti, kad neįkliūtum.

Jau pasibaigus reidui, kelių policijos pareigūnai jau pavieniui tikrino, kokie vairuotojai važinėjasi mieste. Apie 13.20 val. Tauralaukyje policijos dėmesio sulaukė „Toyota Avensis“ vairuotojas, kuris atrodė įtartinai. Patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kas jis neblaivus. Nustatytas 0.72  prom. girtumas. Patiktinus dokumentus paaiškėjo, kad automobilio vairuotojas – 1978 m. Vidas Ginevičius, buvęs ilgametis Kauno „Žalgirio“ krepšininkas. Jam teko ginti Lietuvos vardą su krepšinio rinktine 2004 m. olimpinėse žaidynėse ir 2005 m. Europos čempionate. 2009 metus skyrė darbui „Lietuvos ryto“ komandoje.

Naktį policija taip pat nenuobodžiavo

Naktį, 3.30 val., Mokyklos ir Liepų gatvių sankryžoje, Klaipėdos kelių policijos pareigūnai priešingoje eismo pusėje pastebėjo įtartinai manevruojantį automobilį „Mercedes Benz“. Automobilio vairuotojas sukdamas iš vienos gatvės į kitą, neparodė posūkio. Pareigūnai apsisuko ir įjungę specialius šviesos signalus nusivijo automobilį, kuris buvo sustabdytas Šilutės pl. ir Paryžiaus Komunos gatvių sankryžoje. Vyro elgesys kėlė įtarimų, kad gali būti neblaivus, tad pareigūnai jį paprašė pasitikinti blaivumą.

Sėdėdamas policijos automobilyje Algis J., gim. 1988 m., neslėpė, kad ką tik vartojo alkoholį. Prieš pat vairuojant. Jam nustatytas 1.46 prom. girtumas. Vyras nesutiko su alkoholio matuoklio parodymais, teigdamas, kad tai neįrodymas, nes tai ne kraujo tyrimas. Pareigūnai jam paaiškino, kad kraują Algis gali tikrintis savarankiškai.

Netrukus paaiškėjo, kad asmuo jau yra baustas už vairavimą neblaiviam. Nuobauda galiojanti, tad automobilis bus uždarytas į policijos saugomų automobilių aikštelę, o teismas spręs, ar jį konfskuoti. Tada Algis J. paprašė, kad jam reikia išlipti iš mašinos ir paskambinti advokatui, tačiau 4 – ą valandą ryto niekas neatsakė į Algio J. skambučius.

Tuomet Algis J. nuėjo iki savo mašinos, atidarė galines duris, padiskutavo su keleiviu, po to staiga atidarė priekines duris, sėdi prie vairo, užvedė variklį ir dideliu greičiu nukūrė Taikos prospekto link.

Pareigūnai vijosi „Mercedes“ iki Taikos pr. ir Bijūnų gatvių sankryžos ir čia jis dingo iš akiračio.

Policijos automobilyje liko visi asmens ir mašinos dokumentai. Tad vairuotojas nuo atsakomybės vis tiek neišsisuks.