Sekmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų PKP tikrino iš Lietuvos išvykstančių automobilių dokumentus. Pasienio tikrinimo metu nustatyta, kad į Baltarusiją vykstanti mašina „Audi A4“, kurią vairavo 25-erių vilkaviškietis, prieš dvejus metus, 2021 m. vasarį, Interpolo duomenų bazėje užregistruota kaip vogta. 2017-ųjų gamybos automobilio paiešką paskelbė Vokietija.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Po apklausos pasieniečiai vyrą paleido.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras.

Automobilis saugomas VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją