Trečiadienį paryčiais VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų PKP tikrino iš Lietuvos išvykstančio automobilio „Mercedes-Benz S500-4MATIC“ ir jo vairuotojo dokumentus.

Prabangų juodos spalvos sedaną vokiškais valstybinio numerio ženklais vairavo 39-erių Tadžikijos pilietis, pateikęs mersedeso registracijos liudijimą, savo asmens pasą ir vairuotojo pažymėjimą.

Patikrinę automobilio VIN kodą duomenų bazėse, pasieniečiai nustatė, kad šio mersedeso paiešką šių metų lapkričio 14 d. paskelbė Vokietijos policija. Susisiekus su vokiečių teisėsaugos pareigūnais, buvo gautas atsakymas, kad šį automobilį rengiamasi parduoti panaudojant suklastotus dokumentus.

Automobilio registracijos liudijimo, kurį pateikė tadžikas, klastojimo požymių VSAT pareigūnai nenustatė. Patikrinus duomenų bazėse, jo duomenys (registracijos liudijimo numeris, savininkas ir kt.) sutapo su nurodytais mersedeso registracijos liudijime.

Kaip yra iš tiesų, bus nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, kuris dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje. Šiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Dėl tokios nusikalstamos veikos įstatyme numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Sulaikytas automobilis saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje. Tadžikijos pilietis, apklaustas liudytoju, paleistas.

2021 m. laidos automobilio „Mercedes-Benz S500-4MATIC“ rinkos kaina, priklausomai nuo komplektacijos, viršija 100 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją