Antradienį Žešovo miesto Lenkijoje apeliacinis teismas pripažino, jog pedofilas yra pavojingas visuomenei ir nusprendė jį uždaryti specialiame stipriai saugomame centre, informuoja lenkų žiniasklaida.

Lenkai su dideliu pasipiktinimu sutiko žinią, jog po 25 metų vaikžudys išėjo į laisvę. Jis 1989 metais buvo nuteistas mirties bausme, tačiau Lenkijoje panaikinus šią bausmės rūšį, jam buvo skirtas kalėjimas. Iš jo nusikaltėlis išėjo 2014 metų vasario 11 d.

Dienraščiui "Fakt" pavyko surasti archyvinius M. Trynkiewiczius apklausos dokumentus, kurių įrašai kelia šiurpą.

"Smeigiau peiliu kur pakliuvo. Buvau transo būsenos, girdėjau vaikų riksmą, tačiau tai man jokio įspūdžio nedarė. Mane vedė tik vienas noras – visus juos nužudyti. Būtų buvę jų daugiau – nužudyčiau ir juos", – rašoma pedofilo prisipažinimuose.

Piotrkovo Tribunolo mieste kur gyveno žudikas ir jo aukos, M. Trynkiewiczius į savo namus įsiviliojo tris 12-mečius ir vieną 13-metį. Vaikams jis siūlė įsteigti šaulių būrelį, rodė akvariumą su žuvytėmis, įvairius žurnalus.

1988 metų liepos 4 d. jis nužudė trylikametį Vojteką Pryczką, po 25 dienų – dar tris dvylikamečius.

Kadangi nužudytųjų tėvai ir giminės viešai reiškė, kad žudikui atkeršys, jis išėję iš kalėjimo gyveno niekam nežinomoje vietoje. Vyras du kartus per dieną privalėjo registruotis policijoje ir neturėjo teisės nei vienai valandai palikti miesto. Šalia pedofilo žudiko visada buvėjo du policininkai.

52 metų M. Trynkiewiczius Žešovo apeliacinio teismo sprendimą gali apskųsti, tačiau jis bus peržiūrėtas tik po pusės metų.