Bylos duomenimis, gauja siautėjo 2012 metų pabaigoje, o sunkiausią, dviejų senolių nužudymą įvykdė 2013 metų pradžioje.

Liejosi aistros

Į teismą palaikyti teisiamųjų susirinko mažiausiai dvi dešimtys romų – ir vyrų, ir moterų, ir vaikų būrys. Į teismą specialiai netgi buvo atsiųstas policijos ekipažas tvarkai palaikyti.

Visi norintieji netgi netilpo į posėdžių salę, o išgirdus nuosprendį liejosi aistros – keiksmai žurnalistams, ašaros, nuteistųjų artimųjų riksmai. Juos teko išprašyti iš teismo pastato.

Eilė nusikaltimų

Teismo verdiktą ketvirtadienį išgirdo grupės vadeiva laikomas Ramanas Jurevičius, Anastasija Arlavičiūtė, Laimonas Bajoras, Arsenas Sinkevičius ir Julija Jablonskytė. Keturi iš nuteistųjų – romų tautybės.

Griežčiausia bausmė skirta R. Jurevičiui – jis už grotų praleis 19 metų. Dvejais metais trumpiau kalės A. Sinkevičius. 11-os metų laisvės atėmimo bausmė skirta A. Arlavičiūtei.

Šešerius metus kalės L. Bajoras. Jis turėjo būti suimtas teismo salėje, tačiau posėdyje jis nepasirodė.

Vienintelė J. Jablonskytė savo kaltę pripažino ir ji vienintelė atsipirko lygtine, dvejų metų laisvės atėmimo bausme.

Gaujai buvo pareikšti kaltinimai dėl bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo, dviejų ar daugiau asmenų nužudymo, nužudymo dėl savanaudiškų paskatų, kvalifikuoto plėšimas, sukčiavimo, neteisėtas elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėtas disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis.

Kauno ir Šiaulių apskrityse siautėjusi gauja sučiupta 2013 metų pradžioje, kai Gožių kaime (Kėdainių r.) buvo nužudyta ir apiplėšta sutuoktinių pora.

68 metų Aldona Dumčiuvienė ir 77 metų Leoną Dumčių sužvėrėję nusikaltėliai surišo, smarkiai sumušė ir paliko. Moteris mirė iškart, vyro gyvybė užgeso po poros savaičių ligoninėje.

Nusikaltimai įžūlūs

Nustatyta, kad kruviną išpuolį surengė keturis kartus prieš tai teistas 28 metų R. Jurevičius, 29 metų A. Sinkevičius ir 25 metų A. Arlavičiūtė.

Kankinami senoliai pasakė banko kortelės PIN kodus, o 23 metų J. Jablonskytė per dvi dienas iš sąskaitos paėmėm beveik 6 tūkst. Lt. Ją užfiksavo bankomato vaizdo kameros.

Kiek anksčiau, 2012-ųjų lapkričio 29-ąją gauja užpuolė nuošalios Raseinių rajono sodybos gyventojus – tuomet pagrobta daiktų už beveik 4 tūkst. Lt.

Vos po 10 dienų gauja jau siautė Anykščių apylinkėse – tuomet pagrobta net 30 tūkst. Lt. Netrukus dar vienas išpuolis surengtas Pakruojyje, kai iš vieno asmens pagrobta apie 1000 Lt.
Manoma, kad ši grupuotė surengė ir daugiau nusikaltimų, tačiau teisme pavyko įrodyti tik šiuos.